• Desiata
  • 5.3.2022

Quinoa, dýne a granátové jablko - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

9-2.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
15 min

Suroviny

  • 350 g dyna hokaido
  • 4 čajové lyžičky javorový sirup
  • 2 polievková lyžica olivový olej
  • soľ
  • 1 polievková lyžica sezamové semiačka
  • 170 g quinoa
  • 1 granátové jablko
  • 2 hrstka baby špenát
  • 4 polievková lyžica sezamový olej
  • 2 polievková lyžica sójová omáčka
  • 1 polievková lyžica mletý zázvor

Predhrejte rúru na 180 °C.

400 g dyne umyte, zbavte jadier a nahrubo nasekajte.

Vložte kúsky dyne do misy kuchynského robota.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte „Štart“.

Stierkou zotrite steny misy.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte „Štart“.

Plech vyložte papierom na pečenie a položte naň dyňu.

Dyňu zalejte 2 lyžicemi olivového oleja, 2 lyžičkami javorového sirupu, posypte soľou a sezámom.

Pečte na 180 °C po dobu 25 min.

Do misy kuchynského robota dajte 170 g quinoi, zalejte vodou.

 Priklopte, utesnite poklop a stlačte „Štart“.

Po uvarení quinou sceďte a nechajte trochu vychladnúť.

Pripravte marinádu:

 Zapojte nadstavec mixéru.

Do misy kuchynského robota vložte dve polievkové lyžice sezamového oleja a sójovej omáčky, jednu lyžicu práškového zázvoru a dve lyžičky javorového sirupu.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte „Štart“.

Quinou podávajte s uvarenou dyňou, baby špenátom, semiačkami granátového jablka a dresingom.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko