• Dezerty
  • 22.10.2020

Panna cotta "očné buľvy" - jednoduchý halloweenský recept pre deti v hrnci Tefal Cook4me+

Panna cotta "očné buľvy" - jednoduchý halloweenský recept pre deti v hrnci Tefal Cook4me+
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnost
Náročnosť
ľahký
Příprava
Príprava
12 min
Vaření
Varenie
1 min

Suroviny

4 osoby

  • 150 ml plnotučného mlieka
  • 4 plátky želatíny zmäkčenej v studenej vode
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 30 g cukru
  • 12 ks liči v sirupe
  • 12 ks červeného hroznového vína
  • 270 ml hroznovej šťavy

Pripravte si všetky suroviny.
Oční bulvy suroviny.jpg
Vložte bobuľu hroznového vína do liči, aby ste vytvorili "očné buľvy".
Dajte vychladnúť.
Oční bulvy postup1.jpg
Vo varnej nádobe priveďte do varu mlieko, cukor, polovicu tekutej želatíny.
Oční bulvy postup2.jpg
Zmes nalejte do sklenených dezertných pohárov a dajte do chladničky vychladnúť.
Bez toho aby ste varnú nádobu umývali, nalejte do nej hroznovú šťavu a zvyšok želatíny.
Oční bulvy postup3.jpg
Varte pod tlakom 1 minútu.
Nechajte zmes hroznovej šťavy so želatínou v Cook4Me+.
Až krém v dezertných pohároch stuhne, dokončite dezert doliatím hroznovej šťavy so želatínou do pohárov.
 
Tip: Pre perfektný výsledok najskôr umiestnite "očnéj buľvy" do pohárov na stuhnutý krém, a potom zalejte zmesou hroznovej šťavy so želatínou. Dajte do chladničky vychladnúť.
Pre svetlejšiu červenú farbu dezertu, zrieďte hroznovú šťavu s liči sirupom. Pre tmavšiu farbu môžete pridať potravinárske farbivo.
Na jednu porciu použite 3 a viac kusov liči.
 

Odporučené produkty

Pokračovaním v prehliadaní tejto stránky súhlasím s použitím súborov cookies (viz Podmienky používanie).

Súhlasím