Panna cotta "očné buľvy" - jednoduchý halloweenský recept pre deti v hrnci Tefal Cook4me+
Počet osôb
4
Náročnosť
ľahký
Príprava
12 min
Varenie
1 min
Suroviny
4 osoby
150 ml plnotučného mlieka
4 plátky želatíny zmäkčenej v studenej vode
300 ml smotany na šľahanie
30 g cukru
12 ks liči v sirupe
12 ks červeného hroznového vína
270 ml hroznovej šťavy
Pripravte si všetky suroviny. Vložte bobuľu hroznového vína do liči, aby ste vytvorili "očné buľvy". Dajte vychladnúť.
Vo varnej nádobe priveďte do varu mlieko, cukor, polovicu tekutej želatíny. Zmes nalejte do sklenených dezertných pohárov a dajte do chladničky vychladnúť.
Bez toho aby ste varnú nádobu umývali, nalejte do nej hroznovú šťavu a zvyšok želatíny.
Varte pod tlakom 1 minútu.
Nechajte zmes hroznovej šťavy so želatínou v Cook4Me+.
Až krém v dezertných pohároch stuhne, dokončite dezert doliatím hroznovej šťavy so želatínou do pohárov.
Tip: Pre perfektný výsledok najskôr umiestnite "očnéj buľvy" do pohárov na stuhnutý krém, a potom zalejte zmesou hroznovej šťavy so želatínou. Dajte do chladničky vychladnúť.
Pre svetlejšiu červenú farbu dezertu, zrieďte hroznovú šťavu s liči sirupom. Pre tmavšiu farbu môžete pridať potravinárske farbivo.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.