• Rady & Tipy
  • 6.12.2021

Vianočné menu podľa šéfkuchára Martina Kolníka - recepty #tefalvianocnemenu

Tefal Vanocni menu bannery SK tefal_BLOG.jpg

Vonku chvíľu sneží, prší, potom mrzne, a nakoniec príde obleva. Všetko sa za oknami našich domovov mení tak rýchlo, že mnohokrát ani zmeny nestihneme sledovať. Domov sme si nasťahovali celú kanceláriu a niekoľko školských tried našich detí alebo sme naopak celkom sami a odkázaní na kontakt s najbližšími cez modravé displeje a monitory. Viac ako inokedy sa tešíme na Vianoce, ktoré sú tento rok toľko iné, ale napriek tomu stále rovnaké. Kuchyňa sa rozvonia domácimi cukrovinkami, vianočkou, hubovým kubou alebo vyprážaným kaprom, a my budeme s tými, ktorých milujeme, pretože Vianoce sú tam, kde sme doma.


Vianoce bez pochýb patria k tým najkrajším sviatkom v roku, na ktoré sa všetci pripravujeme a tešíme. Počnúc veľkým upratovaním našich domovov, cez vianočnú výzdobu, až po nákup vianočných darčekov, pečenia cukroví a príprav sviatočného menu. Najdôležitejším momentom je štedrovečerná večera, ktorej obsah už stovky rokov vychádza z tradícií našich predkov, ktoré si každý z nás upravil podľa svojich predstáv a hlavne chutí. Poďte si spoločne s nami pripraviť slávnostnú večeru a prehĺbiť tak najkrajšiu tradíciu, vďaka ktorej sa všetci zídeme pri jednom stole.

Odporúčanie výživového špecialistu Petra Havlíčka:

Deň so značkou Tefal @healthyprincesspanda


„Môj deň so značkou Tefal začínam raňajkami prípravou smoothie, ktoré som si pripravila s pomocou nádstavca mixér, ktorý je súčasťou robota Masterchef Grande.  
Na obed som v multifunkčnom hrnci uvarila slepačí vývar, a po obede som si pripravila kysnuté cesto, z ktorého som si neskôr vypracovala stromček, ktorý som potrela Nutellou a dala piecť. Môj deň so značkou Tefal som ukončila prípravou večere. Na večeru som pripravila klasický zemiakový šalát s vyprážanými kuracími rezňami. Rezne som vyprážala v tlakovom hrnci za pomoci nádstavca Extra Crisp Lid, kde som si navolila moznosť smaženie. Vďaka týmto pomocníkom od značky Tefal bol môj deň oveľa krajší a popri varení mi vyšiel čas aj na moje obľúbeně aktivity ako je čítanie knihy, či prechádzka so psom“. 


Vianočné recepty podľa šéfkuchára Martina Kolníka:

* Tatarák z údeného pstruha, pečená cibuľa, domáca brioška s perníkovým korením
* Kapor na bielom víne, kyslé zemiaky na ihličí, marinovaná domáca zelenina, pečená škorica
* Vianočný štedrák, jablkovo škoricový krém, perníková zmrzlina


TEFAL TIP


Skvelý pomocník digitálny multifunkčný hrniec Cook4me+ (CY851130),  pripravíte si len ingrediencie a on uvarí za vás! Stlačením gombíka jednoducho vyberiete jeden zo 150 nahraných receptov pre predjedlá, hlavné jedlá a dezerty, alebo si nastavíte varenie podľa konkrétnej ingrediencie. Pokiaľ budete chcieť, môžete prejsť na ručné ovládanie a pripraviť si vlastný recept pomocou jedného zo šiestich režimov, ktoré sú k dispozícii: tlakové varenie, varenie v pare (vrátane koša), program opekania, varenie, mierne varenie alebo ohrievanie. Či už máte chuť na omáčky, rizoto alebo sladký dezert, Cook4me+ hravo zvládne všetko. Prístroj vás pomocou intuitívneho digitálneho displeja prevedie počas varenia jednotlivými krokmi. Väčšinu receptov z ponuky uvaríte s Cook4me+ do 15 minút. Je teda ideálny na rýchle večere. Sám odhadne správnu dobu varenia podľa hmotnosti a počtu porcií. Vďaka možnosti odloženého štartu si môžete prípravu jedla naplánovať podľa vašej potreby. Multifunkčný hrniec vie udržať jedlo v teple, pokiaľ nebude čas obeda či večere. K dispozícii je aj praktické tlačidlo „obľúbené“, vďaka ktorému budete mať najčastejšie pripravované pokrmy na dosah ruky. Misu aj parný kôš umyjete v umývačke.

Novým úplne neodolateľným doplnkom multifunkčného hrnca Tefal Cook4me+ je novinka Tefal Extra Crisp Lid (EY150800). Je kompatibilný so všetkými jeho modelmi a disponuje 4 automatickými funkciami a 1 manuálnym režimom určeným na prípravu vlastných receptov. V Cook4me+ teraz okrem varenia môžete dokonca aj piecť, grilovať, opekať a teplovzdušne vyprážať. Technológia Extra Crisp sa postará o vynikajúce a chrumkavé výsledky pri širokej škále pokrmov. Na veku môžete dokonca v sekunde prepnúť programy, napríklad z varenia na grilovanie, a tým docieliť krásne jemné jedlo vo vnútri a úžasne chrumkavé na povrchu. Jeho súčasťou je rýchle predhrievanie, pri ktorom sa preukázalo, že je o 30% rýchlejší oproti klasickým rúram. Tefal Extra Crisp Lid (EY150800) navyše umožňuje pokrmy pripraviť iba na kvapke oleja, či úplne bez jeho použitia a je veľmi ľahko umývateľný.

Naozajstným pomocníkom, bez ktorého sa skrátka nezaobídete, je kuchynský pákový robot Tefal Masterchef Grande (QB813D38). Poradí si aj so zložitými kulinárskymi úlohami od šľahania, mixovania, strúhania, miesenia, odšťavovania až po mletie mäsa. Masterchef Grande je vybavený motorom s príkonom 1500 W a misou s objemom 6,7 litra, v ktorej zvládnete naraz spracovať až 2,6 kg cesta. Kuchynský robot Masterchef Grande ocení aj každý domáci cukrár. Pri miešaní sa hlava robota a miešací nástavec pohybujú opačným smerom proti sebe, čo zaisťuje rýchle výsledky a jednoliate cesto. Vďaka technológii Flex Whisk zaistí šľahacia metla dokonalý nadýchaný sneh z jediného vajca, hnetací hák z liateho kovu pomôže pripraviť tie najhutnejšie slané aj sladké cestá. Príslušenstvo z nerezovej ocele obsahuje strúhadlá a krájače pre rôznu hrubosť spracovania, mixovací nástavec s objemom 1,5 l, hnetací hák, šľahaciu metlu, metlu a mlynček na mäso. Mixér využijete na prípravu lahodných smoothies, koktailov alebo na drvenie ľadu.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko