Kapor na bielom víne, kyslé zemiaky na ihličí, marinovaná domáca zelenina, pečená škorica - vianočný recept od šéfkuchára Martina Kolníka #tefalvianocnemenu
Počet osôb
4
Náročnosť
ľahký
Príprava
15 min
Varenie
4 min
Suroviny
kapor
biele víno
zemiaky
ihličie
zelenina
škorica
soľ
korenie
cesnak
citrón
čierne korenie
olej
nové korenie
čierne celé korenie
ocot
Kapra si očistíme a nakrájame na podkovičky (my sme mali filety), opečieme v Cook4me+ na programe ryby a morské plody.
Podlijeme bielym vínom a robíme pod parou 4 minúty.
Pridáme soľ, korenie, citrón a cesnak a dusíme.
Predvarené zemiaky si nakrájame na polky, priviažeme na vetvičku ihličia a opečieme v Cook4me+ (režim vlastné nadstavenie, klasické varenie, opekanie) na dobu 3 minúty.
Po opečení dochutíme soľou a pridáme ocot.
Zeleninu použijeme domácu nakladanú, je na každom akú si zvolí.
Postup na nakladanú zeleninu mám taký, že si očistím zeleninu dám do pohára a zalijem pred varením octom s vodou, soľou, novým korením, čiernym korením a necháme odstáť.
Ideálny minimálny týždeň nechať takto naloženú v náleve.
Škoricu si rozmixujeme na prach v Masterchef Grande (mixovacia nádoba s nožmi).
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.