• Večera
  • 6.12.2021

Kapor na bielom víne, kyslé zemiaky na ihličí, marinovaná domáca zelenina, pečená škorica - vianočný recept od šéfkuchára Martina Kolníka #tefalvianocnemenu

Kapor na bielom víne, kyslé zemiaky na ihličí, marinovaná domáca zelenina, pečená škorica - vianočný recept od šéfkuchára Martina Kolníka #tefalvianocnemenu
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnost
Náročnosť
ľahký
Příprava
Príprava
15 min
Vaření
Varenie
4 min

Suroviny

  • kapor
  • biele víno
  • zemiaky
  • ihličie
  • zelenina
  • škorica
  • soľ
  • korenie
  • cesnak
  • citrón
  • čierne korenie
  • olej
  • nové korenie
  • čierne celé korenie
  • ocot

Kapra si očistíme a nakrájame na podkovičky (my sme mali filety), opečieme v Cook4me+ na programe ryby a morské plody.  
Podlijeme bielym vínom a robíme pod parou 4 minúty. 
Pridáme soľ, korenie, citrón a cesnak a dusíme. 
Predvarené zemiaky si nakrájame na polky, priviažeme na vetvičku ihličia a opečieme v Cook4me+ (režim vlastné nadstavenie, klasické varenie, opekanie) na dobu 3 minúty. 
Po opečení dochutíme soľou a pridáme ocot. 
Zeleninu použijeme domácu nakladanú, je na každom akú si zvolí. 
Postup na nakladanú zeleninu mám taký, že si očistím zeleninu dám do pohára a zalijem pred varením octom s vodou, soľou, novým korením, čiernym korením a necháme odstáť.
Ideálny minimálny týždeň nechať takto naloženú v náleve. 
Škoricu si rozmixujeme na prach v Masterchef Grande (mixovacia nádoba s nožmi). 

Odporučené produkty



Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.

Viac informácií a nastavenia cookies.