• Dezerty
  • 6.12.2021

Vianočný štedrák, jablkovo škoricový krém, perníková zmrzlina - vianočný recept od šéfkuchára Martina Kolníka #tefalvianocnemenu

Vanocni stedrak4.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
25 min

Suroviny

  • 300g polohrubej múky
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 1 lyžica masla
  • 2 lyžice cukru
  • 20g droždie
  • 1ks žľtok
  • citrón
  • soľ
  • 200g slivkového lekváru
  • 2 lyžice vanilkového cukru
  • 200g maku
  • 100ml mlieka
  • 150g tvaroh
  • hrsť hrozienok
  • 3 jablká
  • 2 vajcia
  • smotana
  • preníkové korenie

Vypracujeme si kysnuté cesto (múka, mlieko, droždie, cukor, žĺtka) necháme nakysnúť (miešame v Masterchef Grande). 

Medzitým si vypracujeme plnky:

Lekvárovú – lekvár, vanilkový cukor

Tvarohovú – tvaroh, sneh z bielok, žĺtka, citrón, hrozienka – Masterchef grande, šlahacia metlička

Makovú – mak, maslo, cukor 

Cesto roztiahneme na tri časti, naplníme plnkami a dáme piecť do Cook4me+ s Extra Crisp Lid na 180 stupňov po dobu 25 minút. Jablká si očistíme nakrájame a dáme do Cook4me+ na program jablká, robíme 5 minút, pridáme škoricu. Po urobení rozmixujeme. Šľahačkovú smotanu prevaríme s vaječnými žĺtkami na 70 stupňov pridáme perníkové korenie. Necháme vychladnúť a dáme do mrazničky.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko