• Dezerty
  • 6.12.2021

Vianočný štedrák, jablkovo škoricový krém, perníková zmrzlina - vianočný recept od šéfkuchára Martina Kolníka #tefalvianocnemenu

Vianočný štedrák, jablkovo škoricový krém, perníková zmrzlina - vianočný recept od šéfkuchára Martina Kolníka #tefalvianocnemenu
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnost
Náročnosť
ľahký
Příprava
Príprava
15 min
Vaření
Varenie
25 min

Suroviny

  • polohrubá múka
  • mlieko
  • maslo
  • cukor
  • droždie
  • vajcia
  • citrón
  • soľ
  • slivkový lekvár
  • vanilkový cukor
  • mak
  • tvaroh
  • hrozienka
  • jablká
  • smotana
  • preníkové korenie

Vypracujeme si kysnuté cesto (múka, mlieko, droždie, cukor, žĺtka) necháme nakysnúť (miešame v Masterchef Grande). 
Medzitým si vypracujeme plnky:
Lekvárovú – lekvár, vanilkový cukor
Tvarohovú – tvaroh, sneh z bielok, žĺtka, citrón, hrozienka – Masterchef grande, šlahacia metlička
Makovú – mak, maslo, cukor 

Cesto roztiahneme na tri časti, naplníme plnkami a dáme piecť do Cook4me+ s Extra Crisp Lid na 180 stupňov po dobu 25 minút. Jablká si očistíme nakrájame a dáme do Cook4me+ na program jablká, robíme 5 minút, pridáme škoricu. Po urobení rozmixujeme. Šľahačkovú smotanu prevaríme s vaječnými žĺtkami na 70 stupňov pridáme perníkové korenie. Necháme vychladnúť a dáme do mrazničky.

Odporučené produkty



Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.

Viac informácií a nastavenia cookies.