• Desiata
  • 5.4.2023

Veľkonočná plnka - recept Tefal Unlimited

5 (1x)
Velikonoční nádivka - recept Tefal Unlimited.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
30 min

Suroviny

  • 400 gramov vareného údeného mäsa nakrájaného na kocky
  • 8 rožkov nakrájaných na kocky
  • 6 vajec
  • 200 mililitrov mlieka
  • 2 hrsti nasekaných mladých žihľav
  • 1 hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 40 gramov rozpusteného masla
  • 0,5 lyžičky prášku do pečiva
  • soľ, korenie a muškátový oriešok na dochutenie

Postup:

1. Nakrájané rožky opražte na sucho na vyššej nepriľnavej panvici Tefal Unlimited. Až budú rožky opečené dozlatista, pridajte k nim na kocky nakrájané údené mäso, ktoré mierne prehrejte.

2. Panvicu odstavte. K rožkom a údenému mäsu prilejte mlieko, nasypte sekané žihľavy, sekanú petržlenovú vňať a pridajte 6 vaječných žĺtkov a prášok do pečiva. Všetko spracujte na kompaktnú hmotu.

3. Do základu na veľkonočnú plnku vmiešajte tuhý sneh, ktorý ste si vyšľahali zo 6 bielkov. Plnku na záver osoľte, okoreňte, dochuťte muškátovým orieškom a preložte do pekáča, ktorý ste si vymazali rozpusteným maslom.

4. Veľkonočnú plnku pečte do zlatista v rúre predhriatej na 200 stupňov Celzia zhruba 30 minút.

5. Hotovú veľkonočnú plnku môžete servírovať samotnú, s oblohou z čerstvej zeleniny alebo ako chutnú prílohu k mäsu.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko