• Desiata
  • 5.3.2022

Vegetariánsky hachis parmentier - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

9-15.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
31 min
Varenie
Varenie
39 min

Suroviny

  • 180 g červená šošovica
  • 150 g drvené paradajky
  • 1 polievková lyžica kari
  • 50 g strúhaný syr gruyère
  • 500 g zemiaky
  • 200 ml mlieko
  • 20 g maslo
  • 1 štipka muškátový oriešok
  • soľ
  • korenie

Ošúpte 500 g zemiakov a nakrájajte ich na kúsky.

Vložte ich do misy, potom pridajte 200 ml mlieka, soľ a korenie.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte „Štart“.

Na konci varenia zapojte k robotu nadstavec šľahača a pridajte 20 g masla.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte „Štart“.

Vzniknutú kašu odložte bokom.

Pripojte k robotovi nadstavec s mixérom.

Do misy kuchynského robota nasypte 180 g červenej šošovice.

 Pridajte 150 g drvených paradajok, kari, soľ a korenie.

Pridajte trochu vody, aby bolo všetko podliate 1 cm vody.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte „Štart“.

Predhrejte rúru na 180 °C.

Červenú šošovicu dajte do zapekacej misky.

 Zalejte kašou a potom 50 g strúhaného syra gruyère.

Zapekajte pri 180 °C po dobu 25 minút.

Podávajte se zeleným šalátem.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko