• Desiata
  • 6.3.2022

Turecký burek so špenátom a fetou - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

10-48.jpg
Počet osob
Počet osôb
3
Náročnost
Náročnosť
ľahký
Příprava
Príprava
14 min
Vaření
Varenie
16 min

Suroviny

  • 10 yufka cesto alebo trojuholníkové cesto brick
  • 360 g čerstvý špenát
  • 2 polievkovej lyžice olivový olej
  • 1 čajová lyžička mletý cesnak
  • čierne korenie
  • 250 g syr feta
  • 2 polievkovej lyžice voda
  • olej na vyprážanie

Aby sa vám konce lepšie lepili, môžete namiesto vody použiť aj žĺtko.

Na diétnejšie varenie potrite bureky trochou oleja a pečte v rúre na 180 °C, pokým nebudú upečené do zlatista.

Umyte 360 ​​g čerstvého špenátu a vložte ho do misy kuchynského robota.

Pridajte 2 lyžice olivového oleja.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".

Otvorom na poklope pridajte lyžičku cesnaku, čierne korenie a 250 g fety.

Stlačte znovu 'Štart'.

Listy yufky potrite vodou a položte špičkou dole na pracovnú plochu.

Na horný okraj položte 1 až 2 polievkové lyžice špenátovej zmesi.

Sklopte po stranách a potom stočte do tvaru cigary.

Na panvici rozohrejte trochu oleja na vyprážanie a vyprážajte bureky, pokým nebudú zlato-hnedé.

Ihneď servírujte.

Odporučené produkty

Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.

Viac informácií a nastavenia cookies.