Podľa chuti môžete pridať huby alebo inú zeleninu.
Olúpte 3 šalotky, strúčik cesnaku a pridajte ich do misy robota.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Špachtľou očistite steny a pridajte 2 lyžice slnečnicového oleja.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Po dovarení ďalej pridajte 180 ml bieleho vína, lyžičku tymianu a lyžičku rozmarínu.
Priklopte veko a stlačte "Štart".
Pridajte 600 ml vody, 240 g polenty a soľ.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Vrchným otvorom vo veku pridajte čerstvú pažítku, nasekaný petržlen a stlačte "Štart".
Zmes nalejte do formy vymazanej olejom a dajte na 30 minút piecť na 190°C, kým nebude vršok zlatý.
Nechajte 20 minút vychladnúť.
Odporučené produkty