Ražný chlieb sa necháva týždeň vo vrecku.
Do misy robota pridajte 150 g ražných zŕn a 150 g špaldových zŕn.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Rozomleté zrná dajte nabok. Do misy robota pridajte 300 ml mlieka a lyžicu vinného octu.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Nechajte 10 odpočívať.
Pridajte droždie a 80 ml agávového sirupu.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Pridajte rozomleté zrná, 60 g špaldovej múky, 30 g slnečnicových semienok, 30 g ľanových semienok a morskú soľ.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Na dno formy vytrenej maslom rovnomerne nasypte 20 g ovsených vločiek.
Cesto dajte do formy a pečte v rúre 3 hodiny na 160°C.
Cesto vyberte z formy a pred ochutnaním nechajte vychladnúť.
Odporučené produkty