• Desiata
  • 3.2.2022

Tmavý chlieb - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

1-13.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
180 min

Suroviny

  • 150 g ražné zrná
  • 150 g špaldové zrná
  • 300 ml mlieko
  • 1 polievková lyžica vinný ocot
  • 1 polievková lyžica sušené droždie
  • 80 ml agávový sirup
  • 60 g špaldová múka
  • 30 g slnečnicové semienka
  • 30 g ľanové semienka
  • 1 čajová lyžička morská soľ
  • 20 g ovsené vločky
  • maslo

Ražný chlieb sa necháva týždeň vo vrecku.

Do misy robota pridajte 150 g ražných zŕn a 150 g špaldových zŕn.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart". 

Rozomleté zrná dajte nabok. Do misy robota pridajte 300 ml mlieka a lyžicu vinného octu.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Nechajte 10 odpočívať.

Pridajte droždie a 80 ml agávového sirupu.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Pridajte rozomleté zrná, 60 g špaldovej múky, 30 g slnečnicových semienok, 30 g ľanových semienok a morskú soľ.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Na dno formy vytrenej maslom rovnomerne nasypte 20 g ovsených vločiek.

Cesto dajte do formy a pečte v rúre 3 hodiny na 160°C.

Cesto vyberte z formy a pred ochutnaním nechajte vychladnúť.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko