• Desiata
  • 18.9.2023

Tacos s tempehom

tempeh tacos.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
15 min

Suroviny

  • 400 g tempehu v blokoch
  • Trochu olivového oleja
  • Soľ
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 3 polievkové lyžice čerstvo vytlačenej limetkovej šťavy
  • 6 taco mušlí
  • 1 malá červená paprika bez semienok, nakrájaná na kocky
  • 1 malá nádoba nakladanej červenej cibule
  • 6 polievkových lyžíc čerstvého koriandra
  • 1 limetka
  • 125 g zrelého avokáda, olúpaného a zbaveného kôstok (asi 1 porcia)
  • 60 g sójového jogurtu
  • 2 nasekané strúčiky cesnaku
  • 3 polievkové lyžice limetkovej šťavy
  • 0,5 čajovej lyžičky mletej rasce
  • 12 g listov čerstvého koriandra
  • 0,5 čajovej lyžičky soli
  • 1 štipka korenia

Tempeh rukami rozdrvte na veľmi malé kúsky (veľké asi ako píniové oriešky).

Pred pridaním ingrediencií zohrejte panvicu na strednom ohni a počkajte, kým indikátor Thermo-Signal úplne sčervená.

Tempeh opečte na kvapke olivového oleja na strednom plameni. Smažte 2 minúty bez miešania, aby kúsky zhnedli, potom premiešajte a za pravidelného miešania smažte spolu 12 až 14 minút, kým kúsky nie sú rovnomerne zhnednuté a chrumkavé. Dochuťte soľou.

Po vychladnutí tempeh preložte do nádoby. Pridajte sójovú omáčku a limetkovú šťavu a premiešajte, aby sa tempeh touto zmesou obalil. Odložte bokom.

Pripravte avokádový krém: rozmixujte avokádovú dužinu, jogurt, nasekaný cesnak, limetkovú šťavu, rascu, čerstvý koriander, soľ a korenie na hladký krém. Okoreňte podľa chuti, podľa potreby pridajte viac limetkovej šťavy alebo soli a korenia.

Ohrejte tacos.

Vytvarujte ich. Na každý kúsok naneste kúsok krému a rozotrite ho. Naplňte ich tempehom, nakrájanou paprikou a nakladanou cibuľou. Každé taco posypte trochou koriandra. Tacos podávajte s mesiačikom limetky.

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko