Tempeh rukami rozdrvte na veľmi malé kúsky (veľké asi ako píniové oriešky).
Pred pridaním ingrediencií zohrejte panvicu na strednom ohni a počkajte, kým indikátor Thermo-Signal úplne sčervená.
Tempeh opečte na kvapke olivového oleja na strednom plameni. Smažte 2 minúty bez miešania, aby kúsky zhnedli, potom premiešajte a za pravidelného miešania smažte spolu 12 až 14 minút, kým kúsky nie sú rovnomerne zhnednuté a chrumkavé. Dochuťte soľou.
Po vychladnutí tempeh preložte do nádoby. Pridajte sójovú omáčku a limetkovú šťavu a premiešajte, aby sa tempeh touto zmesou obalil. Odložte bokom.
Pripravte avokádový krém: rozmixujte avokádovú dužinu, jogurt, nasekaný cesnak, limetkovú šťavu, rascu, čerstvý koriander, soľ a korenie na hladký krém. Okoreňte podľa chuti, podľa potreby pridajte viac limetkovej šťavy alebo soli a korenia.
Ohrejte tacos.
Vytvarujte ich. Na každý kúsok naneste kúsok krému a rozotrite ho. Naplňte ich tempehom, nakrájanou paprikou a nakladanou cibuľou. Každé taco posypte trochou koriandra. Tacos podávajte s mesiačikom limetky.