Aby sa suflé nerozpadlo, malo by sa konzumovať ihneď.
Môžete tiež použiť jednotlivé formičky.
V tomto prípade skráťte dobu pečenia na 20 minút.
Predhrejte rúru na 180 °C (stupeň 6).
Na robota nasaďte šľahací nástavec.
Do robota so šľahačom vložte 40 g múky, 500 ml mlieka a štipku muškátového oriešku.
Osoľte a okoreňte čiernym korením.
Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".
Vrchným otvorom na poklope pridajte 40 g masla nakrájaného na kúsky.
Utesnite a stlačte tlačidlo "Štart".
Oddeľte 5 bielkov od žĺtkov.
Po skončení programu pridajte vrchným otvorom na poklope 150 g nastrúhaného syra gruyère, utesnite a stlačte tlačidlo "Štart".
V prípade potreby znovu stlačte tlačidlo "Štart".
Vrchným otvorom na poklope pridajte žĺtka, utesnite a stlačte tlačidlo "Štart".
Zmes prelejte do veľkej šalátovej misy a robota umyte.
Bielka so štipkou soli nalejte opatrne do misy robota so šľahačím nástavcom.
Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".
Nádobu na suflé vymažte maslom.
Do zmesi opatrne vmiešajte tuhý snieh z bielkov.
Zmes nalejte do formy a pečte 30 až 35 minút.
Počas pečenia neotvárajte rúru.
Podávajte okamžite.
Odporučené produkty