Vyrobte si v robotovi vlastnú majonézu, bude ešte lepšia!
Do misy vybavenej mixérom dajte žĺtok, 15 g horčice, 10 ml octu a štipku soli.
Nasaďte poklop bez uzáveru a spustite rýchlost 4 na 1 minútu a 30 sekúnd.
Po 30 sekundách postupne vmiešajte 250 ml oleja.
Umiestnite 225 g sushi ryže do cedidla a opláchnite ju pod tečúcou studenou vodou a premeňte jej prsty, kým nebude vytekat čistá voda.
Nechajte 15 minút odležať v cedidle.
Do misy kuchynského robota vybaveného mixérom vložte ryžu a 600 ml vody.
Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".
Nechajte 10 minút odležať v miske kuchynského robota.
Do inej misky nalejte 40 ml ryžového octu a zohrievajte 15 s. v mikrovlnnej rúre.
Pridajte 15 g cukru a 7 g soli a potom premiešajte.
Vlažnú ryžu dajte do šalátovej misy a pokvapkajte octom.
Stierkou jemne premiešajte a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
Vyšľahajte 100 g majonézy a 5 g wasabi.
Nechajte odležať v chladničke.
300 g lososa (údeného alebo čerstvého) a 40 g kreviet nakrájajte na malé kocky.
Lososa okoreňte, pridajte 10 vňatiek nasekanej pažítky a 20 ml olivového oleja.
Premiešajte a dajte do chladničky.
100 g avokáda nakrájajte na malé kocky.
Na dno vykrajovátka dajte trochu ryže a dnom pohára stlačte.
Pridajte trochu majonézy, kocky z avokáda a krevety. Lyžicou všetko dobře utlačte.
Zakryte ryžu, majonézou a lososom.
Ozdobte trochou lososových ikier.
Opakujte postup, kým nespotrebujete všetky prísady.
Nechajte 15 minút odpočívať v chladničke, kým budete podávať.
Odporučené produkty