Podľa chuti môžete pridať škoricu alebo hrozienka.
Na robot nasaďte mixovací nástavec.
Do misy robota vložte 750 ml mlieka, 200 g ryže arborio a vanilkový extrakt.
Prikryte a utesnite veko a stlačte tlačidlo "Štart".
Nechajte 10 minút odležať.
Predohrejte trúbu na 170 °C.
K ryži v mise pridajte 80 g práškového cukru, 3 vajcia a štipku soli.
Prikryte a utesnite veko a stlačte tlačidlo "Štart".
Po zvukovom signáli opäť stisknite tlačidlo "Start".
Mezdzitým si pripravte karamel: v panvici so silným dnom zohrejte 60 g cukru.
Za stálého miešania varechou počkajte, až se cukor rozpustí.
Keď se karamel začne zafarbovať do jantarovej farby, odstavte ho z ohňa.
Nalejte ho do tortovej formy.
Nalejte ryžovú zmes do tortovej formy a pečte 30 minút pri 170 °C.
Pred podáváním nechajte aspoň 30 minút vychladnúť.
Podávajte vychladené alebo vlažné.
Odporučené produkty