• Desiata
  • 5.2.2022

Provensálsky quiche - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

1-6.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
45 min

Suroviny

  • 1 krehké cesto
  • 1 cibuľa
  • 18 čierne olivy bez kôstok
  • 1 polievková lyžica olivový olej
  • 1 červená paprika
  • 130 g cuketa
  • 130 g baklažán
  • 1 paradajka
  • 150 ml šľahačková smotana
  • 3 vajcia
  • 1 čajová lyžička provensálske korenie
  • 1 čajová lyžička horčica
  • soľ
  • korenie

Využite recept na krehké cesto.

Predhrejte rúru na 180°C.

Vyložte formu cestom, pokryte papierom na pečenie a zaťažte napr. fazuľami.

Dajte na 15 minút piecť.

Nechajte vychladnúť.

Do misy robota dajte 1 polovicu cibule a 15 čiernych olív bez kôstok.

Priklopte, utesnite veko a stiknite "Štart".

Okraje očistite špachtľou a nasaďte mixovací nástavec.

Pridajte papriku krájanú na kocky a lyžicu olivového oleja.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Zmes si dajte nabok. 130 g cuekty a 130 g baklažánu si nakrájajte na kolieska.

Do misy robota dajte 3 našľahané vajcia a 150 ml šľahačkovej smotany.

Pridajte lyžičku horčice, provensálskych byliniek a dosoľte.

Nasaďte mixovací nástavec.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Olivovú zmes pridajte na pripravené cesto.

 Pokryte cuketou a baklažánom.

Všetko pokryte smotanovou zmesou.

Nakrájajte na kolieska paradajku, 3 olivy a dajte ich na quiche.

Pečte 35-45 minút na 180°C.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko