• Desiata
  • 14.4.2022

PLNĚNÉ PARADAJKY - Tuniak Rio Mare v olivovom oleji, Basmati ryža, píniové orechy

RioMare_Recept_Plnené_paradajky.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
5 min

Suroviny

  • Tuniak Rio Mare v olivovom oleji (4x 80 g)
  • Varená Basmati ryža 4 hrsti (160 g)
  • Šalotka 2 ks
  • Olúpané mäsité rajské jablko 4 ks
  • Cesnak 4 strúčiky
  • Sterilizované čierne fazule 4 pol. lyžice
  • Sterilizovaný cícer 4 pol. lyžice
  • Sterilizované biele fazule 4 pol. lyžice
  • Lúpané sójové bôby (Edamame) 4 pol. lyžice
  • Píniové orechy 2 pol. lyžice
  • Strúhaný parmezán 4 pol. lyžice
  • Kôra z jedného citrónu
  • Najemno nakrájaný listový petržlen 4 pol. lyžice
  • Olivový olej 4 pol. lyžice
  • Soľ, čierne korenie na dochutenie

1. Olúpané rajské jablká najprv vydlabeme a vložíme do pekáča na pečenie. Rajské jablká zvnútra osolíme a okoreníme.

2. Na vopred zahriatu panvicu nalejeme olivový olej, na ktorom orestujeme cesnak spoločne s tuniakom v olivovom oleji.

3. Do takto pripraveného základu postupne pridávame odkvapkané biele a čierne fazule, sójové bôby, cícer, píniové orechy a vopred uvarenú Basmati ryžu.

4. Pripravenú náplň dôkladne premiešame, osolíme a ochutíme drveným čiernym korením, prevoniame nastrúhanou kôrou z citrónu a zastrúhame parmezánom.

5. Zmes postupne plníme do vopred pripravených rajských jabĺk.

6. Naplnené rajské jablká vložíme do vopred zahriatej trúby. Pečieme 5 minút pri 160°C.

Servírovanie:

Gratinované rajské jablká pred servírovaním pokvapkáme olivovým olejom a pre intenzívnejšiu arómu nastrúhame čerstvú citrónovú kôru.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko