1. Olúpané rajské jablká najprv vydlabeme a vložíme do pekáča na pečenie. Rajské jablká zvnútra osolíme a okoreníme.
2. Na vopred zahriatu panvicu nalejeme olivový olej, na ktorom orestujeme cesnak spoločne s tuniakom v olivovom oleji.
3. Do takto pripraveného základu postupne pridávame odkvapkané biele a čierne fazule, sójové bôby, cícer, píniové orechy a vopred uvarenú Basmati ryžu.
4. Pripravenú náplň dôkladne premiešame, osolíme a ochutíme drveným čiernym korením, prevoniame nastrúhanou kôrou z citrónu a zastrúhame parmezánom.
5. Zmes postupne plníme do vopred pripravených rajských jabĺk.
6. Naplnené rajské jablká vložíme do vopred zahriatej trúby. Pečieme 5 minút pri 160°C.
Gratinované rajské jablká pred servírovaním pokvapkáme olivovým olejom a pre intenzívnejšiu arómu nastrúhame čerstvú citrónovú kôru.
Odporučené produkty