• Desiata
  • 5.2.2022

Paradajkový tarte tatin - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

1-14.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
40 min
Varenie
Varenie
40 min

Suroviny

  • 120 g múka
  • 1 štipka soľ
  • 60 g maslo
  • 2 polievkové lyžice voda
  • 10 paradajky
  • 3 polievkové lyžice olivový olej
  • 2 polievkové lyžice hrubozrná horčica
  • 100 g strúhaný syr gruyère
  • soľ
  • korenie

Môžete použiť paradajkový džús ako základ na omáčku.

Do misy robota pridajte 120 g múky, štipku soli, 60 g masla a 2 lyžice vody.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Cesto dajte na 30 minút do chladničky odpočívat. 

Predohrejte rúru na 180°C.

Nakrájajte 10 paradajok na polovicu a vyskladajte ich do formy na koláč rozkrojenou nabok nahor. Osoľte, okoreňte a zalejte 3 lyžicami olivového oleja.

Dajte na 30 minút piecť.

Cesto jemne roztiahnite na pomúčenú plochu a potrite 2 lyžicami hrubozrnej horčice.

Vyberte paradajky z rúry, vylejte z nich šťavu a posypte 100 g strúhaného syra gruyère.

Položte cesto na paradajky, vidličkou prepichajte a na 40 minút dajte piecť.

Podávať môžete teplé alebo studené.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko