Môžete použiť paradajkový džús ako základ na omáčku.
Do misy robota pridajte 120 g múky, štipku soli, 60 g masla a 2 lyžice vody.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Cesto dajte na 30 minút do chladničky odpočívat.
Predohrejte rúru na 180°C.
Nakrájajte 10 paradajok na polovicu a vyskladajte ich do formy na koláč rozkrojenou nabok nahor. Osoľte, okoreňte a zalejte 3 lyžicami olivového oleja.
Dajte na 30 minút piecť.
Cesto jemne roztiahnite na pomúčenú plochu a potrite 2 lyžicami hrubozrnej horčice.
Vyberte paradajky z rúry, vylejte z nich šťavu a posypte 100 g strúhaného syra gruyère.
Položte cesto na paradajky, vidličkou prepichajte a na 40 minút dajte piecť.
Podávať môžete teplé alebo studené.
Odporučené produkty