• Desiata
  • 25.3.2022

Knedličky plnené slivkami v strúhanke a lískových orechoch - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

Knedličky plnené  slivkami v strúhanke a lískových orechoch - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnost
Náročnosť
ľahký
Příprava
Príprava
30 min
Vaření
Varenie
50 min

Suroviny

  • 100 g lieskové orechy
  • 500 g zemiaky
  • 100 g margarín
  • 200 g strúhanka
  • 100 g hladká múka
  • 10 slivky
  • 5 čajových lyžičiek práškový cukor

Do misy robota  vložte 100 g lieskových orechov.

Prikryte a utesnite veko a stlačte "Štart".

Odložte bokom.

Ošúpte 500 g zemiakov a nakrájajte ich na kocky veľkosti  2 cm.

Do varné nádoby robota nalejte 0,7 l vody a do vnútorného parného koša vložte zemiaky.

Prikryte a utesnite veko a stlačte "Štart".

Medzitým umyte, rozpolte a odkôstkujte 10 sliviek.

Namiesto kôstky vložte do slivky pol čajovej lyžičky práškového cukru.

Po uvarení nechajte zemiaky 10 minut vychladnúť.

Potom vložte do misy robota   zemiaky, 100 g hladké múky, 100 g strúhanky a soľ.

Prikryte a utesnite veko a stlačte "Štart".

Vyberte cesto z misy, vytvarujte z neho valček a nakrájajte ho na 10 kúskov.

Kúsky cesta sploštite a do stredu každého kolieska položte slivku.

Slivky zabaľte do cesta a okraje dobre utesnite.

Knedličky vložte do vonkajšieho parného koša.

Do misy robota nalejte 0,7 l vody, na robot nasaďte vonkajší parný koš a stlačte tlačidlo "Štart".

Medzitím na panvici rozpustite 100 g margarínu a opražte na ňom nasekané lieskové orechy s 100 g strúhanky.

Po uvarní knedličky obaľte v lieskových orechoch a v strúhanke tak, aby boli zmesou dobre pokryté.

Podávajte teplé s vanilkovou zmrzlinou alebo pudingom.

Odporučené produkty

Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.

Viac informácií a nastavenia cookies.