• Desiata
  • 5.2.2022

Flambovaný šampiňónový koláč - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

1-12.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
70 min
Varenie
Varenie
20 min

Suroviny

  • 250 g múka
  • 50 ml repkový olej
  • 100 ml vlažná voda
  • 1 štipka soľ
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnak
  • 1 polievková lyžica olivový olej
  • 250 g šampiňóny
  • 150 g tvaroh
  • 50 g crème fraîche
  • 0.5 zväzok čerstvý petržlen
  • soľ
  • korenie

Do misy robota dajte 250 g múky, soľ, 50 ml repkového oleja a 100 ml vlažnej vody.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky odpočívať.

Do misy robota dajte olúpanú nakrájanú cibuľu a strúčik cesnaku.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Špachtľou otrite strany.

Nasaďte mixovací nadstavec a pridajte lyžicu olivového oleja.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Nakrájajte 250 g šampiňónov na tenké plátky a dajte ich do misy robota.

Pridajte nasekaný petržlen, soľ a korenie.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Zmes dajte nabok.

Zložte mixovací nástavec a misu opláchnite.

Teraz do nej pridajte 150 g tvarohu a 150 g crème fraîche.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Z chladničky si vyberte cesto a jemne ho rozložte.

Pokryte ho zmesou s crème fraîche a navrch pridajte zmes so šampiňónmi.

Pečte 15-20 minút na 200°C.

Servírujte čo najskôr.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko