Cesto bude kvôli vysokej vlhkosti veľmi lepivé.
Do misy robota nalejte 210 ml vody.
Pridajte 3 lyžice olivového oleja, 360 g hladkej múky, vrecko sušeného droždia a lyžičku soli.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Pomúčte si pracovnú plochu a pokvapkajte ruky olejom, aby vám išlo cesto z misy lepšie vybrať. Rozváľajte cesto do obdĺžnikového tvaru a utvorte z nej bochník zložením každej strany smerom k stredu.
Presuňte cesto do misy vytretej olejom a prykryte suchou utierkou.
Nechajte 1h30 kysnúť, objem cesta by sa mal zdvojnásobiť.
Predhrejte rúru na 220°C a dozadu dajte nádobu s vodou pre vytvorenie pary.
Cesto opatrne vyberte na pomúčenú pracovnú plochu.
Nepremačknite ho zvrchu, aby nesplasklo.
Prstami ho roztiahnite iba za okraje do tvaru obdĺžniku.
Cesto môžete nechať vcelku alebo naporcovať na malé chlebíčky.
Cesto presuňte na plech pokrytý papierom na pečenie.
Pomúčené cesto dajte 20-25 minút piecť na 220°C.
Ciabatta by mala byť opečená jemne dozlatova.
Pred ochutnaním nechajte vychladnúť.
Odporučené produkty