Do misy stroja dajte teplú vodu s cukrom, suché droždie a múku. Stlačte "Start".
Potom nechajte 15 minút odpočinúť.
K zmesi pridajte ďalšiu múku, olivový olej a soľ a stlačte „Start“.
Cesto položte na pomúčený povrch. Rukou vytlačte do štvorcového tvaru. Preložte strany smerom k stredu a znovu vyrovnajte.
Z cesta vytvorte guľatý bochník a položte ho na plech pokrytý papierom na pečenie. Povrch cesta jemne pomažte olejom a prikryte vlhkou utierkou.
Nechajte opäť 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.
Rúru predhrejte na 240 stupňov a pečte asi 30 minút (nesmie príliš stmavnúť), potom nechajte trochu vychladnúť.
Kým sa chlieb pečie, pripravte si plnku z bylinkového oleja.
Najprv ošúpte a nakrájajte cesnak nadrobno a potom ho vložte do malej misky.
Natrhajte tymian a petržlenovú vňať a pridajte ich do misky s cesnakom.
Syr nastrúhajte a dejte bokom.
Do zmesi cesnaku, tymianu a petržlenovej vňate pridajte olivový olej a dochuťte soľou.
Chlieb niekoľkokrát podlhovasto a priečne prekrojte až takmer na dno, aby ste vytvorili asi 2 cm "kocky" na povrchu.
Chlieb potrite zmesou bylinkového oleja, najmä v dierkach, a posypte syrom.
Pečte v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 10 minút, kým sa syr nerozpustí.
Odporučené produkty