• Desiata
  • 14.4.2022

BRUSCHETTA - Tuniak Rio Mare s citrónom a čiernym korením, bazalkové pesto, kumato

RioMare_Recept_Bruschetta.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnost
Náročnosť
ľahký
Příprava
Príprava
10 min
Vaření
Varenie
5 min

Suroviny

  • Tuniak Rio Mare s citrónom a čiernym korením (4x 80 g)
  • Ciabatta nebo paradajková bageta

8 plátkov

  • Rajčiny kríčkové (Kumato) 4 ks
  • Kríčkové rajské jablká 4 ks
  • Červená cibuľa 2 ks
  • Bazalkové pesto (Mutti)
  • Kvety kapár 8 ks
  • Sušené rajčiny 8 ks
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Tymian 1 stvol
  • Olivový olej 1 pol. lyžica

1. Jednotlivé plátky bagety alebo Ciabatty pokvapkáme olivovým olejom a opečieme na vopred zahriatej panvici z oboch strán dozlatista.

2. Jednotlivé rajské jablká rozrežeme na štvrtiny a odrežeme jadrovník. Potom nakrájame na menšie kocky.

3. Cesnak nakrájame spoločne so sušenými rajčinami a červenou cibuľkou najemno. Takto pripravený základ na Bruschettu orestujeme na vopred zahriatej panvici.

4. Pridáme citrónového tuniaka, nakrájané rajské jablká na kocky a kvety kapár. Celú zmes dôkladne premiešame.

5. Opečenú Ciabattu potrieme bazalkovým pestom a postupne na jednotlivé plátky vrstvíme vopred pripravenú zmes s citrónovým tuniakom.

Servírovanie:

Pred konzumáciou Bruchettu dozdobíme lístkami bazalky a pokvapkáme olivovým olejom.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko