Pre chrumkavejší a autentickejší výsledok môžete použiť namiesto plechu na pečenie pizza kameň.
V mise zmiešajte 300g múky, 0.5 lyžičky soli, 60ml repkového oleja a 150ml vody.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Cesto presuňte do inej misy prikrytej utierkou a nechajte hodinu odpočívať.
Nasaďte mixovací nástavec.
Do misy robota pridajte 5ml repkového oleja a 200g údenej slaniny.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Preceďte tuk zo slaniny a nalejte ho naspäť do misy.
Dajte dolu mixovací nástavec.
Do misy robota pridajte 300g cibule nakrájnej na hrubo.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Použite nástavec sekáčik.
Podľa chuti dosoľte, dokoreňte a vrchným otvorom vo veku pridajte štipku muškátového orieška a stlačte "Štart".
Do misy pridajte 200g plnotučného tvarohu a 120g crème fraîche.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Predhrejte rúru na 250°C alebo na maximálnu možnú teplotu vašej rúry.
Na pomúčenej ploche rozdeľte cesto na 2 kusy. Cestá jemne rozváľajte na 2 tenké obdĺžníky.
Opatrne presuňte cestá na 2 plechy na pečenie, pokryte ich pripravenou zmesou a navrch pridajte slaninu.
Dajte piecť 10 minút na 250°C, alebo kým nebude cesto pekne zlaté a chrumkavé.
Odporučené produkty