• Desiata
  • 3.2.2022

Alsaský cibuľový koláč - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

1-21.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnost
Náročnosť
ľahký
Příprava
Príprava
15 min
Vaření
Varenie
85 min

Suroviny

  • 300 g pšeničná múka
  • 0.5 čajové lyžičky soľ
  • 60 ml repkový olej
  • 150 ml voda
  • 200 g anglická slanina (údená)
  • 300 g cibuľa
  • 1 štipka muškátový oriešok
  • 200 g plnotučný tvaroh (de faisselle au lait entier)
  • 120 g crème fraîche 30%
  • soľ
  • korenie

Pre chrumkavejší a autentickejší výsledok môžete použiť namiesto plechu na pečenie pizza kameň.

V mise zmiešajte 300g múky, 0.5 lyžičky soli, 60ml repkového oleja a 150ml vody.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Cesto presuňte do inej misy prikrytej utierkou a nechajte hodinu odpočívať.

Nasaďte mixovací nástavec.

Do misy robota pridajte 5ml repkového oleja a 200g údenej slaniny. 

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Preceďte tuk zo slaniny a nalejte ho naspäť do misy.

Dajte dolu mixovací nástavec.

Do misy robota pridajte 300g cibule nakrájnej na hrubo.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Použite nástavec sekáčik.

Podľa chuti dosoľte, dokoreňte a vrchným otvorom vo veku pridajte štipku muškátového orieška a stlačte "Štart".

Do misy pridajte 200g plnotučného tvarohu a 120g crème fraîche.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Predhrejte rúru na 250°C  alebo na maximálnu možnú teplotu vašej rúry.

Na pomúčenej ploche rozdeľte cesto na 2 kusy. Cestá jemne rozváľajte na 2 tenké obdĺžníky.

Opatrne presuňte cestá na 2 plechy na pečenie, pokryte ich pripravenou zmesou a navrch pridajte slaninu.

Dajte piecť 10 minút na 250°C, alebo kým nebude cesto pekne zlaté a chrumkavé.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko