Lieskové orechy môžete nahradiť nesolenými arašidami.
Do misy robota opatrného mixovacím nástavcom vložte 250 g cukru, 60 g masla nakrájaného na kocky a 100 g smotany na šľahanie de luxe..
Prikryte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Vyberte mixovací nástavec.
Do misy robota vložte 60 g masla nakrájaného na kocky a 100 g smotany na šľahanie de luxe.
Prikryte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Karamel prelejte do sklenenej nádoby a uložte do chladničky.
Umyte a osušte misu aj veko robota.
Do misy robota opatreného šľahacím nástavcom nalejte 400 ml vychladenej smotany na šľahanie.
Misu vložte na 30 minút do mrazničky.
Po uplynutí tohto času prikryte a utesnite veko.
Robot nastavte na 3 minúty na rýchlosť 4 a stlačte tlačidlo "Štart".
Pridajte 200 g sladeného kondenzovaného mlieka a 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu..
Prikryte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Zmes prelejte do dózy a dajte ju aspoň na 3 hodiny do mrazničky.
Zmrzlinu rozdelíme do 4 pohárov, polejeme karamelom a pridáme opečené nasekané lieskové orechy (niekoľko minút ich pražíme na rozpálenej panvici bez tuku).
Odporučené produkty