• Desiata
  • 13.11.2023

Zemiaky Hasselback plnené slaninou a čedarom

Brambory Hasselback plněné slaninou a čedarem.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
45 min
Varenie
Varenie
60 min

Suroviny

  • 4 veľké zemiaky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 štipky soli
  • 2 štipky čerstvo namletého čierneho korenia
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 2 vetvičky čerstvého tymiánu
  • 5 plátkov syra čedar
  • 6 tenkých plátkov slaniny
  • 2 polievkové lyžice nasekanej pažítky
  • 2 lyžice nadrobno nasekanej jarnej cibuľky

Zemiaky umyte.

Potom začnite krájať. Nožom zľahka nakrojte spodnú časť zemiakov a odstráňte tenký plátok tak, aby zostali stabilné a nekotúľali sa. Položte ich na krájaciu dosku. Na každú stranu zemiakov umiestnite varešku Zemiaky nakrájajte priečne na plátky hrubé asi 1 až 2 mm a zastavte, len čo sa nôž dotkne rukovätí oboch varešiek. Tým sa vyhnete prekrojeniu celého zemiaka. Postup zopakujte aj so zvyšnými zemiakmi. Zemiaky vložte na 30 minút do misy so studenou vodou.

Naplňte nádobu na vodu. Vložte zemiaky do fritézy Easy Fry so štandardným plechom a spustite program PARA pri 100 °C na 20 minút.

Zemiaky vyberte a vložte do misy. Pridajte olivový olej a soľ. Zemiaky dobre premiešajte, aby sa obalili v prísadách.

Vylejte vodu z dna koša. Obalené zemiaky vložte do fritézy Easy Fry so štandardným plechom. Spustite program HRANOLKY na 180 °C na 30 minút. Skontrolujte, či sú usmažené, a v prípade potreby upravte čas.

Nožom nakrájajte plátky čedaru na 6 kusov a plátky slaniny na 10 kusov.

Zemiaky vyberte z nádoby a nechajte ich 5 minút vychladnúť.

Medzi plátky zemiakov rozdeľte plátky slaniny a čedaru.

Zemiaky vložte do fritézy Easy Fry so štandardným plechom a spustite program HRANOLKY pri 180 °C na 10 minút.

Posypte nadrobno nasekanou pažítkou a jarnou cibuľkou. Podávajte teplé!

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko