• Dezerty
  • 25.3.2022

Závaranina z červeného ovocie - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

12-41.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
5 min
Varenie
Varenie
25 min

Suroviny

  • 600 g červené ovocie (černice, maliny, jahody)
  • 400 g cukor
  • 50 ml šťava z citróna
  • 1 plátok želatína (2 g)

Želatína umožňuje znižiť množstvo cukru potrebného k príprave džemu.

Ak sa má zmes premeniť na džem, musí dosiahnúť teplotu 105 °C.

Do robota opatreného sekáčiko vložte 600 g červeného ovocia, 400 g cukru a 50 ml šťavy z citróna.

Prikryte a utesnite veko a stlačte "Štart".

Dajte dole veko a stlačte tlačidlo „Štart".

5 minút pred koncom programu pridajte vrchným otvorom vo veku želatínový plátok namočený v studenej vode.

Zmes nalejte do tesniacich pohárov.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko