2 | V malom hrnci zohrejte med, vodu a 160 g cukru. Keď sa začne tvoriť karamel, pridajte kúsky soleného masla a smotanu, dajte pozor, aby zmes nevykypela. Odložte zmes nabok.
3 | Pripravte cesto: zmiešajte olej a zvyšný cukor. Pridajte vajcia, preosiatu múku a kypriaci prášok. Cesto rozdeľte na dve polovice. Do jednej pridajte kakao, do druhej 150 g vychladnutého karamelu.
4 | Do formy na koláč nalejte 3 lyžice kakaového cesta, potom 3 lyžice karamelového. Opakujte, aby sa vytvoril mramorovaný efekt. Formu položte na grilovací rošt v strede fritézy s grilom Easy Fry. Zatvorte dvierka.
5 | Pečte 50 minút na režime KOLÁČ (160 °C). Po 35 minútach prikryte koláč kusom papiera na pečenie, aby sa nepripálil. Koláč nechajte vychladnúť a potom ho vyberte z formy. Podávajte ho poliaty zvyšným karamelom.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.