• Dezerty
  • 15.5.2021

Vynikajúca mramorovaná čokoládovo-karamelová bábovka - recept pre Tefal Easy Fry Oven & Grill

Digital-Cookeo Crisp-gâteau marbré chocolat caramel.png
Počet osob
Počet osôb
8
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
50 min

Suroviny

  • 350 g cukru
  • 4 vajcia
  • 250 g múky
  • 1 balenie kypriaceho prášku
  • 100 g soleného masla
  • 20 g masla na pomastenie
  • 120 ml smotany
  • 5 PL mlieka
  • 200 ml oleja s neutrálnou chuťou
  • 20 g kakaového prášku
  • 60 g medu
  • 50 ml vody

1 | Vymastite 20 cm okrúhlu formu na koláč.

2 | V malom hrnci zohrejte med, vodu a 160 g cukru.
Keď sa začne tvoriť karamel, pridajte kúsky soleného masla a smotanu, dajte pozor, aby zmes nevykypela.
Odložte zmes nabok.

3 | Pripravte cesto: zmiešajte olej a zvyšný cukor.
Pridajte vajcia, preosiatu múku a kypriaci prášok.
Cesto rozdeľte na dve polovice.
Do jednej pridajte kakao, do druhej 150 g vychladnutého karamelu.

4 | Do formy na koláč nalejte 3 lyžice kakaového cesta, potom 3 lyžice karamelového. Opakujte, aby sa vytvoril mramorovaný efekt.
Formu položte na grilovací rošt v strede fritézy s grilom Easy Fry.
Zatvorte dvierka.

5 | Pečte 50 minút na režime KOLÁČ (160 °C).
Po 35 minútach prikryte koláč kusom papiera na pečenie, aby sa nepripálil.
Koláč nechajte vychladnúť a potom ho vyberte z formy.
Podávajte ho poliaty zvyšným karamelom.

Dobrú chuť!
obrazek.png

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko