Pripravte si cesto: zohrejte vodu v mikrovlnnej rúre (38 až 40 °C). Dávajte pozor, aby ste ju príliš nezohriali, mohlo by to ovplyvniť funkciu kvasníc. Droždie znovu hydratujte v malej miske s cukrom a vodou. Šľahajte. Nechajte 5 minút odpočívať, kým sa droždie nerozpustí.
Múku, soľ a olej vložte do misy kuchynského robota s pripojeným mixérom. Pridajte zmes vody, cukru a droždia. Stlačte tlačidlo Štart.
Pomocou špachtle zotrite obsah zo stien misky. Stlačte tlačidlo Štart.
Cesto by malo byť lepkavé. Cesto nechajte v miske. Prikryte utierkou a nechajte 30 minút odpočívať pri izbovej teplote. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.
V miske zmiešajte vodu a olivový olej. Vložte ruky do misy mixéra a cesto 6-krát preložte, aby sa doň dostal vzduch. Nechajte 30 minút odpočívať a tento postup zopakujte, pričom cesto opäť preložte a nechajte odpočívať ďalších 30 minút a postup znova zopakujte, pričom cesto opäť preložte.
Cesto vložte do vymastenej formy s rozmermi 20 x 25 cm. Vyvaľkajte cesto a nechajte ho 30 minút kysnúť.
Focacciu potrite olejom a potom prstami zatlačte do cesta, aby sa vytvorili otvory.
Rúru predhrejte na 200 °C.
Focacciu ozdobte rozmarínom, nakrájanými paradajkami a olivami. Posypte soľou z Guérande.
Pečte 20 minút.
Focacciu vyberte z formy a položte na mriežku. Vychutnajte si ju teplú alebo studenú.
Odporučené produkty