• Dezerty
  • 13.3.2022

Veľkonočná brioška - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

11-27.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
134 min
Varenie
Varenie
25 min

Suroviny

  • 200 g konzervované ovocie
  • 110 ml nízkotučné mlieko
  • 1 g sušené pekárske droždie
  • 250 g hladká múka
  • 2 žĺtky
  • 3 g kuchynská soľ
  • 30 g cukor
  • 30 g maslo

Pred pečením potrite žĺtkom.

200 g konzervovaného ovocia nakrájajte na malé kúsky a dajte na stranu.

1 vrecúško droždia rozmiešajte v 130 ml vlažného mlieka, kým sa nerozpustí.

Nalejte zmes do misy kuchynského robota a pridajte 250 g  múky, 2 žĺtky, 3 g soli, 30 g cukru a 30 g masla.

Uzavrite veko a stlačte "Start".

Stlačte znova "Start", kým cesto nevykysne.

Do zmesi vmiešajte konzervované ovocie.

Vytvorte 3 pecníky a položte ich do formy vedľa seba.

Zakryte utierkou a nechajte 1 h a 30 min.

Odležať pri izbovej teplote.

Rúru vyhrejte na 170 °C, th 5-6.

Pečte 25 minút.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko