• Desiata
  • 18.9.2023

Vegánska panna cotta s bobuľovým coulis

vegan panacotta.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
11 min

Suroviny

  • 50 cl mandľového mlieka
  • 10 cl plnotučného kokosového mlieka
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 5 g agar-agaru
  • 250 g červených bobuľovitých plodov (maliny, čučoriedky, černice atď.)
  • 50 g práškového cukru
  • 5 cl vody
  • 0,5 čajovej lyžičky prírodného vanilkového extraktu
  • Šťava z 0,5 citróna

Mandľové mlieko, kokosové mlieko, cukor, vanilkový extrakt a agar-agar nalejte do misky mixéra. Zatvorte veko a nastavte program na MIX pri rýchlosti 5 na 20 sekúnd.

Potom nastavte program na OHREV pri 95 °C na 10 minút.

Krém nalejte do 6 foriem a uložte do chladničky aspoň na 3 hodiny.

Pripravte coulis z červeného ovocia: červené ovocie, cukor, vodu, vanilkový extrakt a citrónovú šťavu vložte do umytej a osušenej nádoby mixéra.

Zatvorte veko a nastavte program na MIXOVANIE pri rýchlosti 5 na 1 minútu.

Nalejte do nádoby a vložte do chladničky.

Panna cottu podávajte poliatu coulis z červených bobúľ.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko