• Dezerty
  • 25.3.2022

Vanilkový crème brûlée - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

12-17.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
25 min

Suroviny

  • 6 vaječný žĺtok
  • 80 g cukor
  • 500 ml polotučné mlieko
  • 1 polievková lyžica vanilkový extrakt
  • 1 polievková lyžica mletá skorica

Tento dezert podávajte s karamelom alebo ovocným toppingem.

Predhrejte trúbu na 180 °C (stupeň 6).

Do robota opatreného mixovacím nástavcom vložte 6 žĺtkov a 80 g cukru.

Po 30 sekundách pridajte vrchným otvorom vo veku 500 ml mlieka a polievkovú lyžicu vanilkového extraktu.

Stlačte tlačidlo "Štart".

Po uvarení nalejte krém do pohárov, vložte ich do vodnej kúpeľa a pečte 25 minút.

Posypte 1 polievkovou lyžicou škorice a podávajte.