Postup:
1. Hladkú múku, polohrubú múky, žĺtky, mlieko, vanilkový cukor, rum a cukor kryštál vymiešajte v hladké cesto. Bielky vyšľahajte do tuhého snehu a opatrne ich vmiešajte do cesta.
2. Rozohrejte nepriľnavú panvicu Tefal Unlimited, ktorá je určená na prípravu palaciniek, dajte na ňu kúsok masla a rovnomerne nalejte zhruba 1/3 cesta na trhance. Placka na trhance by mala mať zhruba 2 centimetre. Až okraje zozlatnú, placku dopečte na panvici aj na druhej strane.
3. Hotovú placku roztrhajte na kúsky, ktoré dajte znova na panvicu s maslom a 1 lyžičkou cukru. Cukor skaramelizuje a okraje trhance sa opečú do chrumkava.
4. Trhance na tanieri pokvapkajte medom alebo javorovým sirupom a poprášte práškovým cukrom. Výborne chutia doplnené o čerstvé maliny alebo o varené jablká s hrozienkami.
Odporučené produkty