• Dezerty
  • 5.4.2023

Trhanec - recept Tefal Unlimited

Trhanec - recept Tefal Unlimited.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
30 min

Suroviny

  • 100 gramov hladkej múky
  • 100 gramov polohrubej múky
  • 4 žĺtky
  • 250 mililitrov polotučného mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica rumu
  • 3 lyžice cukru kryštálu
  • 2 bielky
  • plátok masla na osmaženie

Postup:

1. Hladkú múku, polohrubú múky, žĺtky, mlieko, vanilkový cukor, rum a cukor kryštál vymiešajte v hladké cesto. Bielky vyšľahajte do tuhého snehu a opatrne ich vmiešajte do cesta.

2. Rozohrejte nepriľnavú panvicu Tefal Unlimited, ktorá je určená na prípravu palaciniek, dajte na ňu kúsok masla a rovnomerne nalejte zhruba 1/3 cesta na trhance. Placka na trhance by mala mať zhruba 2 centimetre. Až okraje zozlatnú, placku dopečte na panvici aj na druhej strane.

3. Hotovú placku roztrhajte na kúsky, ktoré dajte znova na panvicu s maslom a 1 lyžičkou cukru. Cukor skaramelizuje a okraje trhance sa opečú do chrumkava.

4. Trhance na tanieri pokvapkajte medom alebo javorovým sirupom a poprášte práškovým cukrom. Výborne chutia doplnené o čerstvé maliny alebo o varené jablká s hrozienkami.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko