Umyte vodný špenát a oddeľte listy od stoniek. Stonky rozrežte na polovicu. Odkvapkajte a odložte do chladničky. Šalotky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Ošúpte a nadrobno nakrájajte strúčik cesnaku. Odložte bokom.
Do rozpálenej panvice pridajte polovicu oleja a rýchlo na ňom orestujte mleté bravčové mäso. Pridajte zeleninový vývar a priveďte do varu. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.
Keď mäso vychladne, pridajte chilli pastu, nasekané arašidy, rybiu omáčku, palmový cukor, limetkovú kôru a šťavu, šalotku a cesnak. Premiešajte stierkou a dajte vychladiť do chladničky.
Pripravte si cesto na tempuru. Do veľkej misky nasypte múku a potom studenú vodu. Vyšľahajte do hladkého cesta. Pridajte soľ, olej a dobre premiešajte. Cesto odložte bokom.
Namočte listy vodného špenátu do cesta.
Tempuru z vodného špenátu vložte do fritézy Easy Fry na už pripravenú podložku. Spustite program SMAŽENIE HORÚCIM VZDUCHOM pri teplote 200 °C na 7 minút. V prípade potreby smažte ešte niekoľko minút.
Po usmažení dávky postup opakujte, kým nespotrebujete všetky prísady.
Položte na tanier a podávajte s pikantnou omáčkou. Dobrú chuť!
Odporučené produkty