• Desiata
  • 4.3.2024

Tempura z vodného špenátu s pikantnou omáčkou z bravčového mäsa

Tempura z vodního špenátu s pikantní omáčkou z vepřového masa.jpg
Počet osob
Počet osôb
2
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
14 min

Suroviny

  • 5 klíčkov vodného špenátu
  • 2 šalotky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 4 lyžice oleja
  • 50 g mletého bravčového mäsa
  • 5 cl zeleninového vývaru
  • 1 čajová lyžička červenej chilli pasty
  • 1 polievková lyžica nasekaných arašidov
  • 1 polievková lyžica rybacej omáčky
  • 1 polievková lyžica palmového cukru
  • 0,5 limetky
  • 150 g múky na pečivo
  • 19 cl studenej vody
  • 1 čajová lyžička soli

Umyte vodný špenát a oddeľte listy od stoniek. Stonky rozrežte na polovicu. Odkvapkajte a odložte do chladničky. Šalotky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Ošúpte a nadrobno nakrájajte strúčik cesnaku. Odložte bokom.

Do rozpálenej panvice pridajte polovicu oleja a rýchlo na ňom orestujte mleté bravčové mäso. Pridajte zeleninový vývar a priveďte do varu. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.

Keď mäso vychladne, pridajte chilli pastu, nasekané arašidy, rybiu omáčku, palmový cukor, limetkovú kôru a šťavu, šalotku a cesnak. Premiešajte stierkou a dajte vychladiť do chladničky.

Pripravte si cesto na tempuru. Do veľkej misky nasypte múku a potom studenú vodu. Vyšľahajte do hladkého cesta. Pridajte soľ, olej a dobre premiešajte. Cesto odložte bokom.

Namočte listy vodného špenátu do cesta.

Tempuru z vodného špenátu vložte do fritézy Easy Fry na už pripravenú podložku. Spustite program SMAŽENIE HORÚCIM VZDUCHOM pri teplote 200 °C na 7 minút. V prípade potreby smažte ešte niekoľko minút.

Po usmažení dávky postup opakujte, kým nespotrebujete všetky prísady.

Položte na tanier a podávajte s pikantnou omáčkou. Dobrú chuť!

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko