• Desiata
  • 17.2.2025

Špenátové a quinoové guličky - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

Špenátové a quinoové kuličky.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
12 min

Suroviny

  • 2 jarné cibuľky
  • 200 g varenej šošovice
  • 250 g varenej quinoy
  • 30 g strúhanky
  • 50 g vareného špenátu, vyžmýkaného a nasekaného
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 50 g parmezánu
  • 2 vajcia
  • 0,5 čajovej lyžičky sladkej chilli papričky
  • 1 čajová lyžička kurkumy
  • 1 čajová lyžička zmesi korenia ras el hanout
  • Soľ, korenie

KROK 1: Pomocou mixéra rozmixujte jarnú cibuľku s uvarenou šošovicou a vytvorte pastu. Nalejte do veľkej misky a pridajte všetky prísady.

KROK 2: Rozmixujte na hladkú pastu. Okoreňte podľa chuti.

KROK 3: Pomocou rúk alebo dvoch lyžičiek vytvarujte zo zmesi pravidelné guličky.

KROK 4: Vložte polovicu guličiek do spotrebiča s podložkou. Spustite proces pečenia.

KROK 5: Po upečení guličiek upečte aj druhú dávku so zvyšnými guličkami.

KROK 6: Podávajte ihneď s jogurtovou omáčkou.

TIP: Môžete si pripraviť väčšie množstvo náplne a surové guličky zamraziť. Pred pečením v spotrebiči ich nechajte rozmraziť.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko