• Desiata
  • 11.3.2024

Špargľový gratin

Gratinovaný chřest.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
10 min

Suroviny

  • 20 špargľových oštepov
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 20 cl zeleninového vývaru
  • 50 g strúhanky
  • 25 g strúhaného parmezánu
  • 1 čajová lyžička sušeného oregána
  • Soľ, čierne korenie

Pomocou malého noža odstráňte „šupiny“ zo zelenej špargle. Odrežte dolnú časť rastliny, aby ste odstránili tú najtvrdšiu časť.

Rozpáľte veľkú panvicu Ingenio na vysokom ohni a počkajte, kým sa Thermo-Signal úplne nesčervená, a až potom začnite smažiť svoje ingrediencie. Do dvoch tretín nalejte olivový olej, pridajte špargľu a osoľte. Špargľu smažte 3 minúty a pravidelne ju otáčajte.

Pridajte zeleninový vývar, prikryte a znížte teplotu. Nechajte variť 4 minúty. Čas varenia sa môže líšiť v závislosti od veľkosti špargle. To, či sú špargle už uvarené, skontrolujte pichnutím špičkou noža. Mali by byť prevarené a mierne chrumkavé.

Predhrejte gril v rúre na 210 °C.

Vo veľkej miske zmiešajte strúhanku, parmezán, zvyšný olivový olej a oregano. Osoľte a okoreňte.

Špargľu posypte strúhankou. Panvicu vložte do rúry a potom odstráňte rukoväť Ingenio. V závislosti od vašej rúry nechajte 3 až 4 minúty opekať.

Hneď podávajte a vychutnajte si ich.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko