KROK 1: Papriku a syr nakrájajte na malé kocky. Odložte do chladničky.
KROK 2: V hrnci na slabom ohni rozpustite maslo. Pridajte múku a dobre premiešajte. Pridajte polovicu mlieka a priveďte ho do varu, aby zmes zhustla. Pridajte zvyšnú polovicu a opäť priveďte do varu. Vznikne hustá bešamelová omáčka bez hrudiek. Odstavte z ohňa a pridajte šunku, syr, papriku a korenie. Dobre premiešajte a nechajte úplne vychladnúť v chladničke.
KROK 3: Pripravte si krokety na tvarovanie. Keď bešamelová omáčka vychladne, naberte približne 50 g (množstvo zodpovedajúce vrchovatej polievkovej lyžici). V dlaniach vytvarujte guľôčku a potom ju rolovaním sploštite, aby mala tvar valca. Všetky krokety si pripravte ešte pred prípravou strúhanky. Odložte ich na chladné miesto.
KROK 4: Pripravte si strúhanku. Do prvej nádoby nasypte múku. V druhej nádobe rozšľahajte vajcia s olejom a nakoniec do tretej nádoby nasypte strúhanku.
KROK 5: Vložte kroketu do múky, aby sa dobre obalila. Zľahka poklepte, aby ste odstránili prebytočnú múku. Ponorte do rozšľahaných vajec a potom do strúhanky. Takto pripravte všetky krokety. Rovnakým spôsobom vytvorte druhú vrstvu strúhanky.
KROK 6: Krokety vložte do spotrebiča vybaveného plechom. Začnite piecť.
KROK 7: Čas pečenia upravte podľa veľkosti krokiet. Po uvarení by mali byť chrumkavé, ale nemali by prasknúť.
KROK 8: Konzumujte ihneď, kým sú horúce.