KROK 1: Špenát roztrieďte a odstráňte všetky poškodené stonky a listy. Niekoľkokrát ho dôkladne umyte vo vode s octom a vysušte.
KROK 2: Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni. Nakrájanú cibuľu smažte asi 3 minúty, kým nebude sklovitá, nenechajte ju však zhnednúť. Pridajte špenát a varte ho na miernom ohni, kým sa nezredukuje a nepustí vodu. Špenát sceďte, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu, a nechajte vychladnúť.
KROK 3: Do nádoby rozdrobte syr feta, pridajte špenát a nasekané bylinky. Dobre premiešajte a potom pridajte vajce. Podľa chuti pridajte soľ a korenie. Zmes rozdeľte na 4 rovnaké časti.
KROK 4: Na čistej pracovnej ploche rozvaľkajte plát cesta filo a celý ho potrite rozpusteným maslom. Navrch položte druhý plát filo a znovu potrite maslom.
KROK 5: Časť náplne položte do stredu plátu na stranu, ktorá je k vám najbližšie. Dva rohy na vašej strane preložte smerom k stredu, cez náplň, a potom opatrne zrolujte do tvaru valca. Roládu potrite rozpusteným maslom a posypte sezamovými semienkami. Rovnakým postupom vytvorte ďalšie 3 rolky.
KROK 6: Rolky poukladajte na tanier Easy Fry. Začnite piecť.
KROK 7: Po upečení preložte rolky na servírovací tanier a vychutnajte si ich ešte horúce.