• Desiata
  • 9.7.2024

Smažený chlieb s fetou - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

pp Feta chléb smažený v pánvi.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
12 min

Suroviny

  • 150 g teplej vody
  • 1 vrecúško sušeného pekárskeho droždia (približne 4 g)
  • 0,5 čajovej lyžičky práškového cukru
  • 0,5 čajovej lyžičky soli
  • 250 g pšeničnej múky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 150 g gréckeho syra feta, rozdrveného
  • 1 polievková lyžica sušeného oregana

KROK 1V malej nádobe zmiešajte teplú vodu' cukor a droždie. Dbajte na to, aby voda nebola príliš horúca, inak by sa kvasnice mohli deaktivovať.

KROK 2Vo veľkej nádobe zmiešajte múku a soľ. Pridajte zmes droždia a olivový olej. Cesto mieste, kým nebude hladké a pružné, približne 5 až 10 minút.

KROK 3Prikryte cesto čistou utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste 1 hodinu, alebo kým sa jeho objem nezdvojnásobí.

KROK 4Cesto rozdeľte na šesť rovnako veľkých častí.

KROK 5Pracovnú plochu zľahka pomúčte. Pomocou valčeka cesto zľahka rozvaľkajte na malý okrúhly chlieb. Každé koliesko posypte rozdrobenou fetou a oreganom. Každý chlieb pevne uzavrite a opäť ho rozvaľkajte.

KROK 6Poukladajte chleby na tanier Easy Fry, pričom medzi nimi nechajte voľný priestor, aby sa počas pečenia nezlepili. Chleby potrite olejom. Začnite piecť.

KROK 7V závislosti od vášho spotrebiča možno budete musieť piecť chleby v dávkach, ak nemáte dostatok miesta. Po 12 minútach skontrolujte, či sú chleby upečené. Mali by mať zlatohnedú farbu.

KROK 8Chleby vyberte a pred podávaním ich nechajte vychladnúť na mriežke.

TIP: Tieto chutné vysmážané grécke chleby s fetou podávajte teplé alebo pri izbovej teplote, s medom a sezamovými semienkami.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko