Šalotky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.
Do hrnca dajte ryžový ocot, vodu a cukor. Priveďte k varu bez toho, aby ste zmes redukovali. Znížte teplotu a pridajte nakrájanú šalotku. Prikryte a nechajte vychladnúť.
Medzitým ošúpte uhorku a prekrojte ju pozdĺžne na polovicu. Odstráňte semienka a nakrájajte ich na 0,5 cm hrubé plátky. Odtrhnite listy thajskej bazalky a nakrájajte ich na 3 alebo 4 časti, v závislosti od veľkosti listov. Keď šalotka a marináda vychladnú, pridajte uhorky a bazalku. Premiešajte stierkou a uložte do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Ošúpte a nakrájajte strúčiky cesnaku. Vložte ich do veľkej misky a pridajte mleté bravčové mäso, sójovú omáčku, cukor, nasekaný koriander a biele korenie. Pomocou stierky dôkladne premiešajte všetky prísady, kým nevznikne hladká náplň.
Nakrájaný chlieb sploštite pomocou valčeka. Na polovicu plátkov pridajte lyžicu plnky a rovnomerne ju rozotrite, pričom na okrajoch nechajte 1 cm bez masla. Na vrch položte zvyšné plátky chleba a pomocou valčeka pritlačte okraje chleba k sebe bez toho, aby ste rozdrvili náplň uprostred. Chlieb namočte do rozšľahaného vajca.
Polovicu takto pripravených sendvičov vložte do fritézy Easy Fry na už pripravenú podložku. Spustite program SMAŽENIE HORÚCIM VZDUCHOM pri teplote 180 °C na 8 minút.
Zvyšné sendviče položte na plech na pečenie. Spustite program SMAŽENIE HORÚCIM VZDUCHOM pri teplote 180 °C na 6 minút. Keďže spotrebič je už horúci, čas vyprážania bude kratší.
Smažený chlieb položte na tanier a podávajte s marinovanými uhorkami. Dobrú chuť!
Odporučené produkty