Slané bylinkové palacinky s dipom - palacinkový den #palacinkytefal
Počet osôb
4
Náročnosť
ľahký
Príprava
15 min
Varenie
30 min
Suroviny
hrsť rukoly
1 lyžica masla
500 ml mlieka
Soľ
4 vajcia
300 ml hladkej múky
1 lyžička prášku do pečiva
olej na vyprážanie
100 g lučiny
200 g kyslej smotany
1 jarná cibuľka
1/2 červenej papriky
hrsť nasekané pažítky
mleté biele korenie
Rukolu nasekáme nadrobno a opražíme na masle. Necháme ju vychladnúť.
Mlieko len mierne osolíme a rozšľaháme v ňom vajcia. Postupne zapracujeme múku preosiatu s práškom do pečiva. Cesto necháme asi 10 minút oddýchnuť. Potom do neho vmiešame rukolu a na palacinky panvici Tefal vytretej olejom z neho upečieme palacinky.
Kyslú smotanu zmiešame s lučinou. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a papriku a nasekanú pažítku. Dip dochutíme soľou a bielym korením.
Palacinky stočíme (prípadne ich môžeme naplniť čerstvou rukolou) a rozdelíme na taniere. Podávame ich so smotanovým dipom.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.