KROK 1: Tekvicu olúpte a zbavte semien, potom ju nakrájajte na 3 cm veľké kocky.
KROK 2: Do mixéra pridajte tekvicu, vodu, soľ a cukor. Zatvorte veko a spustite program.
KROK 3: Odstavte polievku a umyte misu mixéra.
KROK 4: V nádobe zmiešajte ryžovú múku a zázvor. Priveďte vodu do varu a rýchlo ju nalejte na múku. Intenzívne miešajte špachtľou, kým nevznikne lepkavé a pružné cesto. Cesto nechajte 10 minút odstáť. Z cesta potom rukami vytvarujte 10 g guľôčky. Môžete použiť trochu múky, aby sa cesto nelepilo.
KROK 5: Príprava guľôčok z ryžovej múky: do misy mixéra nalejte 1,2 litra vody a pridajte guľôčky. Zatvorte veko a spustite program.
KROK 6: Guľôčky nechajte odkvapkať a zmiešajte ich s olejom v miske.
KROK 7: Tekvicovú polievku podávajte horúcu a do misiek rozdeľte guľky z ryžovej múky. Posypte píniovými orieškami a bobuľami goji.
TIP: Táto sladká kórejská polievka Hobakjuk sa zvyčajne podáva ako dezert alebo občerstvenie. Obľúbená je najmä na jeseň a v zime, ale môže sa konzumovať po celý rok. Môžete pridať cukor, med alebo javorový sirup. Množstvo upravte podľa vlastnej chuti.
Odporučené produkty