• Desiata
  • 2.12.2024

Sladká tekvicová polievka (Hobakjuk) - kórejský recept pre varný mixér Tefal Perfectmix Cook

Sladká tekvicová polievka (Hobakjuk).jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
40 min

Suroviny

  • 600 g tekvice nakrájanej na kocky
  • 40 cl vody
  • 1 čajová lyžička soli
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
  • 100 g lepkavej ryžovej múky
  • 0,5 čajovej lyžičky mletého zázvoru
  • 12 cl horúcej vody
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 30 g píniových orieškov
  • 30 g sušených plodov goji

KROK 1Tekvicu olúpte a zbavte semien, potom ju nakrájajte na 3 cm veľké kocky.

KROK 2Do mixéra pridajte tekvicu, vodu, soľ a cukor. Zatvorte veko a spustite program.

KROK 3Odstavte polievku a umyte misu mixéra.

KROK 4V nádobe zmiešajte ryžovú múku a zázvor. Priveďte vodu do varu a rýchlo ju nalejte na múku. Intenzívne miešajte špachtľou, kým nevznikne lepkavé a pružné cesto. Cesto nechajte 10 minút odstáť. Z cesta potom rukami vytvarujte 10 g guľôčky. Môžete použiť trochu múky, aby sa cesto nelepilo.

KROK 5Príprava guľôčok z ryžovej múky: do misy mixéra nalejte 1,2 litra vody a pridajte guľôčky. Zatvorte veko a spustite program.

KROK 6Guľôčky nechajte odkvapkať a zmiešajte ich s olejom v miske.

KROK 7Tekvicovú polievku podávajte horúcu a do misiek rozdeľte guľky z ryžovej múky. Posypte píniovými orieškami a bobuľami goji.

TIP: Táto sladká kórejská polievka Hobakjuk sa zvyčajne podáva ako dezert alebo občerstvenie. Obľúbená je najmä na jeseň a v zime, ale môže sa konzumovať po celý rok. Môžete pridať cukor, med alebo javorový sirup. Množstvo upravte podľa vlastnej chuti.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko