• Rady & Tipy
  • 21.8.2024

Rýchle tipy, čo so starým pečivom a chlebom

5 (1x)
Rýchle tipy, čo so starým pečivom a chlebom - HEADER sk.png

Objavte niekoľko jednoduchých tipov, ako premeniť staré pečivo na chutné a chrumkavé pochúťky pomocou panvíc Tefal Ingenio. Vyskúšajte, ušetrite a ešte si aj pochutnajte! Staré pečivo rozhodne neznamená zlé pečivo. Vďaka našim tipom zistíte, že si z neho môžete pripraviť veľa skvelých pokrmov.

Ako využiť staré pečivo?

Máte doma staré pečivo a premýšľate, čo so starým chlebom alebo čo so starými rožkami? Namiesto toho, aby ste ich vyhodili, ich môžete ľahko premeniť na chutné a chrumkavé pochúťky. V tomto článku vám poradíme, ako si pripraviť nielen lahodné cesnakové hrianky, krutóny či zapekané dobroty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky a, samozrejme, aj vašu peňaženku.

Navyše s pomocou panvíc Tefal Ingenio to pre vás bude jednoznačne hračka! Tieto panvice s odnímateľnou rukoväťou vám uľahčia každodenné varenie. A aké pečivo na nich môžete spracovať? Vhodné je takmer akékoľvek pečivo – chlieb, rožky, bagety, celozrnné pečivo, vianočka, alebo dokonca croissanty. Každý druh pečiva ponúka rôzne chute a textúry, vďaka čomu ich môžete zaradiť do najrôznejších receptov.

Jedlo zo starého chleba: Kedy áno a kedy nie?

Aby vám pečivo doma vydržalo čo najdlhšie čerstvé, naučte sa ho správne skladovať. Pečivo uchovávajte v suchu a tme, ideálne v chlebníku alebo v dobre uzatvorenej škatuli. Ak sa vám už pečivo zdá obschnuté a tvrdšie, ale ešte nie zlé, nastáva ideálny čas, aby ste ho premenili na nový a chutný recept, ktorý ocení celá vaša rodina.

Obschnuté a tvrdšie pečivo určite nevyhadzujte. Pamätajte, že by ste nielen vyhadzovali peniaze, ale takisto by ste zbytočne plytvali potravinami. Na druhej strane, ak už staršie pečivo vykazuje známky plesne alebo nepríjemného zápachu, rozhodne ho nejedzte a dajte do bioodpadu. Staré pečivo by malo byť suché, ale stále bez známok hniloby. V takom prípade je ideálne na ďalšie spracovanie.

Na panvici Ingenio pripravíte cesnakové hrianky aj zapekané dobroty

Obohaťte svoju zbierku kuchynského riadu o panvice Tefal Ingenio s odnímateľnou rukoväťou a zjednodušte si každodenné varenie. Pri premyslenom zužitkovaní starého pečiva a chleba oceníte ich všestrannosť. Panvice Tefal Ingenio zvládnu čokoľvek. Vďaka odnímateľnej rukoväti, ktorá má trojbodový bezpečnostný systém a ktorá unesie hmotnosť až 10 kilogramov, môžete riad ľahko presúvať z platne do rúry a potom uložiť zvyšky do chladničky. To je ideálne pri príprave receptov zo starého pečiva, ktoré si na panviciach Tefal Ingenio uvaríte na sporáku a takisto v rúre.

A čo keď nebudete panvice Tefal Ingenio práve potrebovať? Panvice sú po odňatí rukoväti stohovateľné. Vďaka tejto priestorovo úspornej funkcii vám v kuchynskej linke ušetria až 50 percent miesta. Perfektne sa vojdú do skriniek aj políc.

Tipy na rôzne spracovanie starého pečiva

Staré pečivo rozhodne nepatrí do koša. Vyskúšať môžete veľa spôsobov, ako ho znovu využiť a vytvoriť z neho chutné pokrmy. Skvelým spôsobom, ako využiť starý chlieb, je napríklad recept na krutóny. Stačí nakrájať chlieb na malé kocky, premiešať s olivovým olejom, soľou, čiernym korením a obľúbenými bylinkami. Na panvici Tefal Ingenio krutóny opečte krásne do chrumkava – budete si pochvaľovať ich lahodnú chuť aj chrumkavosť.
Klasika, ktorá nesklame, sú aj domáce cesnakové hrianky. Plátky starého chleba opečte na masti na panvici Tefal Ingenio z oboch strán do chrumkava. Hotové hrianky následne potrite cesnakom a osoľte. Podávajte s plátkom syra a paradajkami, domáce hrianky sú skvelé aj s tatárskym biftekom.

Aj staré sladké pečivo, ako sú croissanty alebo vianočka, môžete premeniť na niečo úžasné. Nakrájajte ich na kúsky, posypte cukrom a škoricou, pridajte strúhané jablká a opečte na panvici Tefal Ingenio. Vznikne tak jednoduchá sladká pochúťka, ktorú si zamilujete.

Čo urobiť zo starého chleba? Vyskúšajte recept na plnený chlieb s karamelizovanou cibuľou, slaninou a čedarom

Tento recept je ideálny pre tých, ktorí chcú využiť staré žemle alebo iné pečivo a vytvoriť z nich niečo naozaj lahodné.

Čo so starším hriankovým chlebom? Pripravte si doma pizza toast

Tento rýchly a jednoduchý recept premení obyčajný hriankový chlieb na chutnú minipizzu, ktorú si zamiluje celá rodina.

Čo urobiť zo starých rožkov? Napríklad sendvič s mletým hovädzím mäsom a syrom

Tento sýty sendvič je plný chuti a skvele využije zvyšky chleba a ďalších ingrediencií, ktoré máte doma.

Staré pečivo nemusí rozhodne končiť v odpadkovom koši. S našimi tipmi a receptmi ľahko premeníte starý chlieb a rožky na chutné a chrumkavé pokrmy, ktoré potešia celú vašu rodinu. Využite panvice Tefal Ingenio na jednoduché a efektívne varenie, ktoré šetrí miesto v kuchyni a uľahčí vám prípravu jedál. Premeňte staré pečivo na lahodné pochúťky a objavte nové kulinárske možnosti!

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko