• Raňajky
  • 14.6.2023

Plnený chlieb s karamelizovanou cibuľou, slaninou a čedarom

breadboat.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
25 min

Suroviny

  • 8 malých predpečených žemlí
  • 6 plátkov slaniny nakrájaných na kocky
  • 4 vajcia
  • 4 polievkové lyžice smotany na šľahanie
  • 125 g mozzarelly nakrájanej na kocky
  • 1 ošúpaná a nadrobno nakrájaná červená cibuľa
  • 6 vetvičiek pažítky, jemne nasekaných
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • Soľ, korenie

Rúru predhrejte na 180 °C.

Pred pridaním ingrediencií zohrejte panvicu na strednom ohni a počkajte, kým indikátor Thermo-Signal úplne sčervená.

Na panvicu nalejte olivový olej a na miernom ohni 5 minút orestujte polovicu červenej cibule. Odložte z panvice na neskôr.

Žemle upečte podľa pokynov na obale. V miske vyšľahajte vajcia a smotanu. Dochuťte soľou a korením.

Z každej žemle odrežte vrchnú časť a vydlabte stred. Žemle vložte na panvicu s olejom. Do každej žemle nalejte smotanovo-vajíčkovú zmes, potom ju posypte cibuľou, slaninou a mozzarellou.

Vložte do rúry a odstráňte rukoväť Ingenio. Pečte 15 minút.

Podávajte so zvyšnou červenou cibuľou a pažítkou.

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko