• Raňajky
  • 14.6.2023

Sendvič s mletým hovädzím mäsom a syrom

minced beef and cheese.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
17 min

Suroviny

  • 350 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 kopcovitá polievková lyžica dijonskej horčice
  • 2 polievkové lyžice worcestrovej omáčky
  • 0,5 čajovej lyžičky pálivej omáčky Tabasco® (voliteľné)
  • 2 ošúpané a nakrájané cibule
  • 50 g masla
  • 8 plátkov viaczrnného chleba
  • 8 plátkov syra ementál
  • 4 polievkové lyžice omáčky (kečup, majonéza alebo horčica)
  • Soľ, korenie

Rúru predhrejte na 180 °C.

Pred pridaním ingrediencií zohrejte panvicu na strednom ohni a počkajte, kým indikátor Thermo-Signal úplne sčervená.

Rozpustite maslo, pridajte cibuľu a štipku soli. Zmes karamelizujte na miernom ohni 10 minút.

Medzitým zmiešajte hovädzie mäso s horčicou, worcestrovou omáčkou, tabascom, soľou a korením. Vytvorte 4 placky veľkosti krajcov chleba. Odložte bokom.

Cibuľu vyberte z panvice a odložte bokom. Hovädzie placky vložte na panvicu a na zvyšnom masle ich opekajte 2 až 3 minúty z každej strany. Odložte bokom.

4 krajce chleba potrite omáčkou a pridajte cibuľu. Na vrch položte hovädzie mäso a 2 plátky syra. Prikryte zvyšnými plátkami chleba.

Umiestnite sendviče na plech, vložte do rúry a odstráňte rukoväť Ingenio. Pečte 5 minút.

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko