• Dezerty
  • 25.3.2022

Profiteroles - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

12-38.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
29 min
Varenie
Varenie
21 min

Suroviny

  • 250 ml voda
  • 80 g maslo
  • 150 g hladká múka
  • 4 vajce
  • 500 ml hotový vanilkový puding
  • 200 g čokoláda
  • 250 ml šľahačka
  • 200 g šodó
  • soľ

Do misy robota nalejte vodu, maslo a soľ.

Priklopte poklop a stlačením tlačidla "Štart" spusťte varenie.

Pridajte preostiatu hladkú múku, priklopte poklop a stlačením tlačidla "Štart" spusťte varenie.

Znovu stlačte tlačidlo "Štart".

Vrchným otvorom na poklope pridávajte postupne jedno vajce za druhým.

Stlačením tlačidla "Štart" spusťte varenie.

Pomocou zdobiaceho sáčku vytvarujte z cesta profiterolky a položte ich na plech vyložený pečiacim papierom.

Predhrejte rúru na 200 °C a profiteroles pečte 20 minút do zlatista.

Rúru vypnite a dvierka nechajte mierne pootvorené, aby sa profiteroles mohli v ešte teplej rúre asi 10 minút sušiť.

Vypláchnite misu robota, nasaďte naň šľahací nástavec a pridajte 200 ml smotany na šľahanie.

Priklopte a utesnite poklop a stlačte tlačidlo "Štart".

Po zvukovom signále nalejte vrchným otvorom na poklope do misy robota šodó a stlačte tlačidlo "Štart".

Akonáhle je hmota homogénna, plňte ju do profiteroles pomocou zdobiaceho sáčku.

Vypláchnite misu a vložte do nej šľahací nástavec.

Pridajte čokoládu a 50 ml smotany na šľahanie.

Priklopte a utesnite poklop a stlačte tlačidlo "Štart".

Profiterolky prelejte horkou čokoládou a podávajte vychladené.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko