• Desiata
  • 17.2.2025

Pečený camembert s brusnicami - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

Pečený camembert s brusinkami.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
15 min

Suroviny

  • 1 camembert
  • 2 polievkové lyžice sušených brusníc
  • 2 polievkové lyžice nasekaných pekanových orechov
  • 2 polievkové lyžice nasekaných kešu orechov
  • 1 čajová lyžička talianskeho korenia
  • 2 polievkové lyžice nasekanej pažítky
  • 1 polievková lyžica tekutého medu
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • Opečený chlieb na servírovanie

KROK 1: Vyberte camembert z drevenej škatule a odstráňte všetky plastové alebo papierové obaly.

KROK 2: Ak je škatuľa vyrobená z pravého, neošetreného dreva, môžete ju použiť na prípravu camembertu tak, že ju vložíte do spotrebiča (bez veka). V opačnom prípade použite malú nádobu prispôsobenú veľkosti vášho spotrebiča.

KROK 3: Do vrchnej časti camembertu urobte nožom priečne zárezy, aby sa ľahšie piekol.

KROK 4: Vložte camembert do spotrebiča s podložkou. Spustite proces pečenia.

KROK 5: Kým sa camembert pečie, pripravte si zmes na polevu: v miske zmiešajte brusnice, pekanové orechy, kešu oriešky, talianske korenie a nasekanú pažítku.

KROK 6: Opečte chlieb.

KROK 7: Keď je camembert upečený, opatrne ho vyberte zo spotrebiča. Teplý camembert pokvapkajte medom a olivovým olejom, potom ho posypte zmesou brusníc, orechov a byliniek. Pridajte vetvičky rozmarínu.

KROK 8: Takto ozdobený camembert ihneď podávajte s opečeným chlebom, ktorý si môžete namáčať do pripravenej zmesi.

TIP: Pri manipulácii s horúcim camembertom buďte opatrní. Ak chcete camembert podávať elegantným spôsobom, môžete ho podávať priamo v drevenej škatuli, ak je vhodná na pečenie.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko