• Desiata
  • 3.10.2025

Pečené paradajkové a marhuľové gaspacho - Tefal Ingenio 2024

Pražená rajčata a meruňkový gaspacho.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
25 min
Varenie
Varenie
5 min

Suroviny

  • 800 g zrelých paradajok
  • 300 g čerstvých marhúľ
  • 1 červená cibuľa
  • 1 žltá paprika
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 0.5 ošúpaná uhorka
  • 10 čerstvých listov bazalky
  • 2 lyžice citrónového džúsu
  • Soľ
  • Korenie

KROK 1Nakrájajte paradajky na štvrtiny a marhule na polovice. Nakrájajte tenké plátky červenej cibule, žltej papriky a cesnaku.

KROK 2Predhrejte nepriľnavú panvicu na strednú teplotu s 1 lyžicou oleja. Počkajte, kým sa Thermo-Signal úplne zmení na červenú, a potom opražte paradajky a marhule na panvici po dobu 5 minút, až kým sa mierne skaramelizujú.

KROK 3Pridajte červenú cibuľu, žltú papriku a cesnak a restujte 5 minút.

KROK 4Nechajte pečené ingrediencie vychladnúť 10 minút.

KROK 5Umiestnite paradajky, marhule, červenú cibuľu a cesnak do mixéru. Pridajte olivový olej, balzamikový ocot, uhorku, citrónový džús, soľ a korenie. Mixujte, až kým nedosiahnete hladkú textúru.

KROK 6Chlaďte najmenej 1 hodinu, aby sa chute dobre spojili.

KROK 7Podávajte chladené gaspacho, ozdobené čerstvými listami bazalky.

TIP: Môžete použiť paradajky Roma pre bohatú chuť alebo experimentovať s odrodami, aby ste zmenili farbu gaspacho. Použite silný mixér a preceďte cez sitko pre hladkú textúru. Ochutnajte a upravte soľ, korenie a ocot pred chladením.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko