• Desiata
  • 21.2.2023

Palacinky s jahodami a tvarohom - recept od šéfkuchára Ondřeja Slaninu

Palacsinta eperrel és túróval – Havas Dóra receptje.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
30 min

Suroviny

Palačinky

  • 250 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 160-200 g polohrubej múky
  • štipka soli a cukru
  • 30 ml oleja

Náplň

  • 250 g tučného mäkkého tvarohu
  • 2 vanilkové cukry
  • 50 g krupicového cukru
  • 30 g hrozienok
  • 100 g jahodovej marmelády
  • 200 g jahôd

Z mlieka, vajec, múky, soli, cukru a oleja pripravíme hladké cesto.

Rozpálime panvicu a postupne upečieme palacinky.

Hotové potrieme marmeládou a tvarohom zmiešaným s vanilkovým cukrom a hrozienkami.

Zložíme či zrolujeme a doplníme jahodami.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko