• Rady & Tipy
  • 21.2.2023

Oslávte s nami Pancake Day - Medzinárodný deň palaciniek 2023 a vyhrajte palacinkové panvice Tefal Unlimited a džemy Bonne Maman

5 (1x)
TxBM bannery 1200x675 SK fin.jpg

Oslávte s nami do konca februára Medzinárodný deň palaciniek, tzv. Pancake Day 2023. Na Slovensku tiež známy ako Fašiangový utorok.

V našich súťažiach môžete vyhrať palacinkové panvice Tefal Unlimited a jahodový a marhuľový džem Bonne Maman.

Medzinárodný deň palaciniek, tzv. Pancake Day sa počas februára každoročne oslavuje po celom svete.

V súčasnej dobe sa Medzinárodný deň palaciniek - Pancake Day oslavuje predovšetkým ako príležitosť na oslavu tohto obľúbenej pokrmu. Palacinky sú tenké placky z jednoduchého cesta, ktoré sa obvykle podávajú s rôznymi sladkými alebo slanými príchuťami. Palacinkové cesto sa môže pripraviť z rôznych ingrediencií tak, aby spoľahlivo zasýtilo aj stravníkov so špeciálnou diétou či športovým programom. Dá sa tiež povedať, že palacinky sú obľúbeným jedlom po celom svete, predovšetkým vo Francúzsku a Anglicku.

Palacinky sú považované za jeden z najstarších pokrmov. Vznik placiek, ktoré sa skladajú z múky, vajec a mlieka a sú opečené na rozpálenom kameni, možno datovať až do doby neolitu (8000-5000 rokov pred n. l.). V tejto dobe sa poľnohospodárstvo stalo hlavným zdrojom obživy človeka a tieto suroviny sa preňho stali dostupnejšie.

Mnoho ľudí si buď v tento deň, alebo počas mesiaca februára pripravuje palacinky a zdieľa ich s rodinou a priateľmi. Prípadne navštevujú reštaurácie a kaviarne, ktoré ponúkajú špeciálnu ponuku palacinkového menu.

V Tefale sme pre vás tento rok opäť pripravili zaujímavé recepty a Instagramovú súťaž s niekoľkými influencermi a šéfkuchárom Ondřejom Slaninom.

10 skvelých palacinkových receptov pre Pancake Day 2023

Recept na vláčne a tenké palacinky

Obľúbené špaldové palacinky s tvarohem s ovocím - recept od @katka.jakes pre Tefal Infinymix+ BL91HD31 a panvici Tefal Unlimited

Cesto na palacinky a crème chantilly - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

Palacinky s jahodami a tvarohom - recept od šéfkuchára Ondřeja Slaninu

Slané bylinkové palacinky s dipom - palacinkový den #palacinkytefal

Instagramová SÚŤAŽ o palacinky panvice Tefal Unlimited a džemy Bonne Maman

Priprav a odfoť na svoj instagramový múr svoje obľúbené palacinky s marmeládou alebo bez. Označ do fotografie @tefalsk a @bonnemaman_cz a svojho influencera + do popisu vlož hashtag #palacinkystefalom

Zoznam Instagram influencerov, s ktorými môžete súťažiť:

Martin Kolník

Viliam Lajgút - muž s varechou

Katarína Sladučká

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko