• Dezerty
  • 1.2.2021

Recept na vláčne a tenké palacinky

Recept na vláčne a tenké palacinky
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnost
Náročnosť
ľahký
Příprava
Príprava
15 min
Vaření
Varenie
30 min

Suroviny

  • 200 g hladkej pšeničnej múky
  • 400 ml plnotučného mlieka
  • 2 ks domácich vajec
  • štipka soli
  • Tento recept vám postačí na 8 až 10 kúskov palaciniek, čo sú zhruba 4 porcie.

V akom poradí by ste mali ingrediencie na palacinky miešať?
Dd misy najskôr rozklepnite vajcia, ku ktorým prilejeme mlieko, a všetko metličkou dôkladne vyšľahajte.
Do tejto zmesi postupne zašľahávajte hladkú múku a na záver pridajte štipku soli.
Ako má vyzerať výsledné cesto na palacinky?
Malo by byť hladké a bez hrudiek.
Ak sa však v ceste na palacinky hrudky objavia, skúste ich dohladka rozšľahať ponorným mixérom.
Dôležité tiež je, aby cesto na palacinky nebolo ani príliš riedke, ani príliš husté.
Svojou konzistenciou by malo pripomínať veľmi riedky puding.
 
Pri zvýraznenie chuti do neho môžete pridať 1 balíček vanilkového cukru, ak následne budete palacinky pripravovať nasladko.
Ak máte chuť na banánové palacinky, pridajte do klasického receptu na palacinky 1 rozmixovaný stredný banán.
 
Ak chcete, aby výsledné palacinky boli vláčnejšie, môžete do klasického cesta na palacinky pridať tiež trochu rozpusteného masla. A to napríklad v pomere 100 gramov hladkej múky, 300 mililitrov plnotučného mlieka, 1 polievková lyžica rozpusteného masla, 2 kusy vajec a štipka soli. 

Odporučené produkty

Pokračovaním v prehliadaní tejto stránky súhlasím s použitím súborov cookies (viz Podmienky používanie).

Súhlasím